Nå byr de på en ny runde med gründerinspirasjon

På bildet: Andreas Amb, Julie Engeloug, Berte S. Helgestad, Heidi T. Karlsen.

På bildet: Andreas Amb, Julie Engeloug, Berte S. Helgestad, Heidi T. Karlsen. Foto:

Gründere i regionen løftes opp gjennom egne inspriasjonskvelder. Nå er laget med foredragsholdere toppet til den kommende kvelden.

DEL

Tirsdag drar Hamar, Løten, Ringsaker og Stange kommune, fylkeskommunen og Hamarregionen utvikling og reiseliv i gang nok en inspirasjonskveld for gründere.

Denne gangen skjer det på Hamar Teater, og programmet er spekket med foredragsholdere og muligheter for mingling og informasjon.

Her blir det også tid til en presentasjon av «de gode hjelperne» som kan bistå i oppstartsfasen.

– I løpet av kvelden har du mulighet til å bli kjent med de som kan bistå for å løfte bedriften din til neste nivå. Det er umulig å være god på alt, derfor er et slik nettverk viktig og kan være en god døråpner, sier næringsrådgiver Heidi T. Karlsen i Ringsaker kommune.

– Det er viktig å se muligheter i de ressursene vi har rundt oss. Gjennom blant annet å delta på etalbererkurs fikk jeg knadd mitt konsept og fikk trua sier Julie Engeloug på Grimset gård.

– Det er viktig å koble seg på miljøer med likesinnede for å utvikle sine sjøre ideer og frø til å bli en levedyktig bedrift. For meg har det vært viktig å gripe de mulighetene som har bydd seg, sier Andreas Amb.

– I mars har du mulighet til å starte på etablererkurs i både Brumunddal og i Hamar. Dette er en unik mulighet for deg til å utvikle ditt konsept og få nyttige tilbakemeldinger og nettverk, sier forretningsutvikler Berte Helgestad, Hamarregionen utvikling og reiseliv.

Dette skriver arrangørene om foredragene og foredragsholderne:

Carl Ole Foss, Foss Mekaniske, «Fra gardsverksted til nybygg på 1800 m² på Rudshøgda».

Carl Ole startet mekanisk verksted på et småbruk i Gausdal før han flyttet til Åsmarka. Her har han utviklet bedriften, og i dag er arealet hjemme på gården i Åsmarka helt sprengt. Derfor tar han sats og bygger nytt næringsbygg på Rudshøgda. Her vil han få mulighet til å realisere flere planer som til nå har ligget på vent. Satsingen er stor, men vil være riktig for videre vekst. Foss Mekaniske Verksted AS har vært Gasellebedrift flere år på rad. De ansatte innehar høy kompetanse på flere felt, noe som har gjort bedriften unik i flere sammenhenger.

Julie Engeloug, Grimset, «Fra bringebærplanter til opplevelsesgård».

Grimset gård har gått fra å være en ren produksjonsgård til å også være en plass for opplevelser. Vi ønsker framover å videreføre selvplukk av bringebær og opplevelsen rundt dette. Målet er å nå ut til et større publikum, geografisk sett. I tillegg ønsker vi å tilby møteutleie og bevertning ellers i året.

Siw Hødnebø Espeland, Encircle Games, «100% spillutvikler».

Siw A. Hødnebø Espeland er administrerende direktør og medgründer av Encircle Games, et spillutviklingsselskap. Encircle Games er et norsk spillutviklingsselskap som ble grunnlagt i 2014. Selskapet er en del av Hamar Game Collective, et samarbeidende knutepunkt for spillutviklere. Selskapets hovedfokus er å produsere engasjerende flerspilleropplevelser og sikte på å levere morsomme og fengslende spill. Siw er en 100 % spillutvikler og brenner for betydningen av spill og spillifisering både innen næringsutvikling, læring og fornøyelse.

Andreas Amb, Andreas Amb AS, «Fra siviløkonom til showmann».

Andreas hoppet av en trygg jobb og satset med egen virksomhet innen showbusiness. Han er utdannet siviløkonom og skal ta over hjemgården men satser fullt som showmann. Etter endt utdannelse har han spisset sine kvaliteter der han i dag har lang og bred erfaring å vise til som foredragsholder, motivator, konferansier, revy- og sceneartist og en ordentlig showmann.

Artikkeltags