Nå har Julia åpnet sin andre salong

NYE MULIGHETER: Julia Stenberg Løken startet opp frisørsalong for ti år siden. Forrige helg åpnet hun opp salong to. Frisør Amalie Tomter Johansen (høyre) gleder seg til å jobbe i nye lokaler.

NYE MULIGHETER: Julia Stenberg Løken startet opp frisørsalong for ti år siden. Forrige helg åpnet hun opp salong to. Frisør Amalie Tomter Johansen (høyre) gleder seg til å jobbe i nye lokaler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg orket ikke å si nei til kunder, sier Julia Stenberg Bleken hos Modesty. Nå har hun gått fra en til to frisørsalonger i byen.

DEL

– Det var aldri planen å ha to salonger, men nå sitter jeg her, med to lokaler, sier Julia Stenberg Bleken og gløtter bort på kollega Amalie Tomter Johansen.

Måtte utvide

For ti år siden var Bleken nyutdannet frisør, og ønsket å starte opp sin egen frisørbedrift. Hun dro i gang frisørsalingen Modesty, som ligger i Østre gate 53, rett ved losjebygget i Hamar.

I fjor høst ble det klart at frisøren Ragnar Thorvaldsen skulle gi seg, etter 50 år som frisør. Han drev som herre- og damefrisør i krysset Holsetgata/Skolegata.

Da Bleken fikk høre at herrefrisørens lokaler skulle bli ledige, slo hun like godt til og tok over lokalene. Etter noen måneder med intens byggeprosess er Modestys andre salong i byen nå offisielt åpnet.

– Vi har skiftet tak, gulv og vegger, og har gjort en totalrenovering av lokalene. Det har gått med en del penger, men vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Bleken og smiler.

Hun beskriver den andre salongen som en «mer maskulin» versjon av salongen i Østre gate. I lokalene: To klippeplasser og en barberstol.

Interiøret gir en følelse av 50-tallet, selv om Bleken er opptatt av at den nye filialen ikke skal være en barbersalong.

– I Østre gate har vi timebestilling og utfører alle frisørbehandlinger. Der skal tempoet være litt lavere, og kundene kan slappe av. I den nye salongen er det drop-in, og kun klipp og barbering, forteller Bleken.

– Hva var grunnen til at du ville utvide?

– Det var kjedelig og trist å måtte si nei til kunder. Jeg så for meg mer kapasitet, men ønsket meg ikke en stor salong. Nå har jeg to salonger, og en langt større fleksibilitet i bedriften enn tidligere, sier Bleken.

Brann og innbrudd

Hun har doblet bemanningen. Fra to frisører til fire.

– Hvordan har reisen vært som ung gründer?

– Utrolig lærerikt, og jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen og startet opp mens jeg var ung.

– Jeg har vel vært igjennom alt av oppturer og nedturer. I april i fjor ble salongen i Østre gate totalskadet i brann etter at det begynte å brenne i en varmtvannsbereder. Jeg har opplevd innbrudd, og jeg har opplevd stor kundevekst. I dag står bedriften fjellstøtt i dag og driftsmessig går det svært bra, sier Bleken og smiler.

Artikkeltags