Se hva Kakekrigen-vinneren Tonje Ofstad-Pettersen har funnet på nå.

Mat og selskap

– Det finnes mange landhandlerier rundt omkring i Norge, men kanskje ikke så mange fjellhandlerier.

For to år siden satset hun på å drive med catering fra kafeteriaen på Gåsbu. Siden da har Tonje livnært seg på mat, og utleie av selskapslokaler.

– I kjelleren hadde vi et ledig lokale, som vi nå ønsker å utnytte. Vi måtte jo finne på noe spennende med disse store lokalene, forklarer hun.

Hun og ektemannen, Rune Pettersen, kjøpte opp lagersalget til Forsvaret på Hjellum. I tillegg har de fylt lokalene med andre produkter som de mener passer inn.

Fjellhandleriet er delt inn i tre rom. Det ene rommet finnes mye klær og utstyr for jegere, fiskere og folk som kanskje har en liten kjærlighet til militæret. Langs veggene finner man alt fra bager og soveposer til motorsykkelstøvler.

I et annet rom er det gave- og interiør-artikler som teller.

Og i det midterste rommet har de fylt opp med mer spiselige varer: Teer, urter og krydder og varer fra lokalprodusenter som Møystad gård og Nosim i Løten.

– Hvis det er lokale produsenter som vil selge sine produkter her, så er det bare å ta kontakt. Vi kommer selvsagt også til å selge våre egne varer fra Gåsbustua, som makroner, forteller Tonje.

Et par bord og stoler røper at Tonje ser for seg at driverne ønsket at folk setter seg ned og tar en kaffe og kanskje noe å bite i inne i lokalene.

Helgeåpent

Søndag 1. oktober åpner ekteparet butikken.

– Vi prøver oss litt fram. I første omgang skal butikken være åpent torsdager, fredager, lørdager og søndager. Vi har troen på at det er et marked for et fjellhandleri i Vang. Utover høsten og vinteren er nemlig parkeringsplassen utenfor full av biler. Det er veldig mange folk som tar turen opp til Vang.

– Har du tid til dette?

– Helsa er kanskje mitt største problem, så vi er nødt til å få tak i noen som kan stå her for å avlaste oss litt.