Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å avlive politihund som bet jente (10)

Artikkelen er over 2 år gammel

En ti år gammel jente fra Hamar ble i fjor bitt av en politihund. Jentas mor ønsker hunden avlivet, men politiet mener at det er den for verdifull til.

(Østlendingen)

– Jeg gikk sammen med to venninner. Plutselig kom det noe svart mot meg. Så fikk jeg veldig vondt i låret, sier Elise Wardberg Høiby (10) til NRK.

Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først.

På to steder hadde hundens tenner gått gjennom strømpebuksen og olabuksen til tiåringen, og hun hadde også store blåmerker rundt bittstedet.

Politimannen fikk raskt kontroll på hunden, men Elises mor, Guro Wardberg, reagerer på at datteren hennes gikk alene hjem etter hendelsen.

Selv om Wardberg i tiden etter hendelsen har hatt flere samtaler med hundeeieren og hans ledere, føler hun at politiet ikke ser alvorlig nok på saken. Hun antok at hunden skulle avlives etter hendelsen, men hundeeieren skal ifølge moren ha sagt at han vil beholde hunden, og at han kan garantere for at det ikke vil skje noe lignende igjen.

– Dette er en hund som har bitt et barn. Jeg har spurt meg selv hva som ville skjedd hvis det var et mindre barn hunden hadde angrepet, sier Wardberg.

Knut Erik Amundsen, seksjonsleder for operative fag i Innlandet politidistrikt, forteller at hunden skal bli patruljehund, og at de ønsker å beholde den.

– Vi beklager at en hund som er under vår opptrening, biter andre – spesielt barn. Det er noe vi absolutt ikke ønsker skulle skje. Den har gjort en god mentaltest og tilfredsstiller de strenge kravene som er til tjeneste for patruljehund i politiet, sier han.

Wardberg har anmeldt saken fordi hun følte at politiet ikke tok saken på alvor. Den etterforskes av Trøndelag politidistrikt ettersom Innlandet politidistrikt er inhabile.

Kommentarer til denne saken