Neste uke starter en ny epoke for frivilligsentralen: – Mer tilgjengelig for folk her

NÆRMER SEG: Hamar Frivilligsentral, her ved styreleder Erling Behrens og leder Anne Thingstad Bjørnstad, flytter snart inn der Alle Tiders holdt til i mange år. Det er en beliggenhet de er veldig fornøyde med.

NÆRMER SEG: Hamar Frivilligsentral, her ved styreleder Erling Behrens og leder Anne Thingstad Bjørnstad, flytter snart inn der Alle Tiders holdt til i mange år. Det er en beliggenhet de er veldig fornøyde med. Foto:

Neste uke går Hamar Frivilligsentral inn i en ny æra når de flytter inn i nyoppussede lokaler sentralt i Hamar. De håper å dra nytte av synligheten som flyttingen avstedkommer.

DEL

Håndverkerne er i ferd med å ferdigstille lokalene som tidligere huset Alle Tiders i gågata, og det å flytte inn hit blir en solid oppgradering for Hamar Frivilligsentral som siden 2009 har holdt til i Grønnegata. Der har lokalene vært trangere og hatt en inndeling som ikke har gagnet driften på frivilligsentralen. I de nye lokalene er det store og luftige fellesarealer med bedre tilgang på lys. I tillegg er det med sine 350 kvadratmeter hundre kvadrat større enn lokalet de flytter fra.

– Den største forskjellen er vi har får en langt større møteplass, sier leder Anne Thingstad Bjørnstad når Hamar Dagblad er innvilget audiens i de nye lokalene.

Større synlighet

Når de først skulle flytte kunne de knapt fått et bedre og mer sentralt lokale.

Nå er det ingen som trenger å lete for å finne oss. Der vi lå tidligere var vi litt bortgjemt, men nå har vi fått en veldig fin beliggenhet i gågata og en langt større synlighet. Her ligger vi lettere tilgjengelig for folk og jeg håper det medfører at enda flere ønsker å ta oss i bruk. Vi håper i hvert fall at nye og mer moderne lokaler gjør at vi drar til oss flere barn og ungdom, sier Thingstad Bjørnstad.

Det er vanligvis mange som på et eller annet vis er tilknyttet Frivilligsentralen, men på grunn av pandemien har det vært tynt med folk i lokalene det siste halvåret.

Vi håper ingen slutter hos oss på grunn av flyttinga, men at mange ønsker å komme til oss å bidra med noe i stedet. Her har vi større lokaler og kommer fortsatt til å fokusere på dette med smittevern, så her skal alle føle seg trygge, sier hun.

Leier også ut lokalet

Frivilligsentralen er avhengig av inntekter og håper utleie av lokale kan innbringe noen kroner.

– Både bedrifter og privatpersoner kan leie lokalene når vi ikke har aktivitet her, forteller styreleder Erling Behrens.

De tar over lokalet fredag 18. desember og inviterer til offisiell åpning en gang på nyåret.


Artikkeltags