Gå til sidens hovedinnhold

Nina Flaaseth vant amerikansk prestisjepris

Artikkelen er over 1 år gammel

Countryartisten Nina Flaaseth gikk til topps i kategorien Female Rising Star i ISSA Awards. – Uvirkelig, sier 44-åringen fra Vang.

ISSA Awards samler singer-songwriter-bransjen internasjonalt, og spenner seg over alle sjangere.

Under årets tildeling ble det full klaff for Nina Flaaseth, som var nominert i hele seks kategorier denne kvelden.

Fulgte med

– Egentlig skulle jeg være til stede under prisutdelingen, men på grunn av koronakrisen måtte man avvikle det hele online.

– Jeg satt i sofaen hjemme og fulgte med, og da det ble pris på meg så var det helt uvirkelig. Jeg ble helt tatt på senga, for jeg var nominert sammen med flere hundre dyktige artister fra hele verden.

– Hvorfor ble du vinner, tror du?

– Jeg vet ikke hvor mye jeg skal si om det, men tilbakemeldingene før og etter showet går på at jeg framfører en country som er i ferd med å forsvinne. Den gamle og tradisjonelle Nashville-country'en som flere gir uttrykk for at de savner. Også er jeg vel heldig med gener når det kommer til sangstemmen. Det er en stemme som har fulgt meg siden jeg startet med musikk som liten. Og alt er selvlært, sier Flaaseth og smiler.

Ifjor vant hun «Female Vocalist Of The Year International 2019» igjennom samme organisasjon.

Hun kommer opprinnelig fra Løten, men er bosatt i Vang. Selv om hun har en lang fartstid som sanger, så satset hun på musikken så sent som i 2016. Da ga hun ut et album hvor hun tok steget ut som soloartist.

– Jeg har sansen for den gode, gamle countryen. Dessverre har country-sjangeren blitt vannet ut av pop og elementer fra andre sjangere. Det sier også amerikanerne selv.

Som alle andre artister har hun gått igjennom en spesiell tid:

– Jeg skulle i år ha stått på scener i Tyskland, Nederland, USA, Norge og mange andre steder. Alt ble avlyst og det ble skikkelig «stusslig».

Nye låter

– Hva har du brukt tiden på?

– Jeg har skrevet nye låter og øvet inn sanger. Det gjelder å løfte blikket og stå på, og håpe at 2021 blir et bedre år.

– Er alle flinke til å holde avstand så kan vi artister snart komme ut og spille som før.