Gå til sidens hovedinnhold

NM fylte seg opp på sekunder - nå kommer landets beste frisbeekastere til Hamar

Fra torsdag til søndag blir det kraft og presisjon i skjønn forening når NM i discgolf arrangeres i Ankerskogen. De 140 deltakerne som rakk å få plass kommer til å oppleve et anlegg som aldri har vært i bedre forfatning.

Frisbeegolf, eller diskgolf, er en av de individuelle øvelsene innen frisbeesporten og målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf.. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf.

Frisbeegolf benytter mange av de samme reglene og uttrykkene som vanlig golf. Frisbeegolf kan i prinsippet spilles over alt, med trær og søppelkasser som mål, men de siste årene har det poppet opp massevis av egne baner for denne raskt voksende sporten. Til helgas NM kommer det i alt 140 deltakere, og disse var kjappe på tastaturet for å få plass. Alle spillerne som er kvalifisert til å delta i mesterskapet kunne nemlig melde seg på via nettet, men antall plasser var begrenset. Da ble det helt Birken-tilstander i påmeldingen og de 140 plassene var fylt i løpet av noen sekunder.

– Tidligere kunne man vente til ganske tett innpå mesterskapet før man meldte seg på, men denne gangen ble det bokstavelig talt fylt opp på et blunk. En jeg kjenner var elleve sekunder for sent ute og da handlet han langt nede på ventelista, forteller Knut Hummelvold som er både deltaker i mesterskapet og med i arrangementskomiteen.


– Ankern har aldri vært bedre

Det er Hamar Frisbeeklubb som står som arrangør og de kan tilby de tilreisende en bane som er blitt striglet skikkelig for anledningen.

– Ankerskogen har aldri vært bedre enn den er nå og det skal både dugnadsgjengen og Hamar kommune ha all ære for. Tidligere har det vært litt tynt med folk i dugnadskorpset, men inn mot NM har det vært veldig mange bidragsytere. I tillegg har vi altså et helt fantastisk samarbeid med kommunen som virkelig står på for å legge ting til rette, sier Hummelvold.

Steen gullfavoritt

Det konkurreres i junior, open, dame, Master og Grand Master i NM og Hamar Frisbeeklubb har med utøvere i samtlige klasser. Mesterskapet starter torsdag og driver på til søndag. I denne perioden vil discgolfanlegget være stengt for allmennheten, men det åpnes for at publikum skal kunne få med seg norgeseliten. Der vil de blant annet se Anniken Steen fra Hamar som garantert vil kjempe om gullet. Hennes samboer Tom Erik Kristiansen håper at han kan være med å kjempe om medaljer på hjemmebane. Håkon Kveseth kan fort også sørge for gull til Hamar i kraft av at han bor her, men han konkurrerer for Solør.

Klubben har tidligere arrangert NM og fikk meget gode skussmål etter dette mesterskapet. Nå føler de at de stiller så godt forberedt som mulig, men liker ikke helt værutsiktene. Lørdag og søndag kan det nemlig bli regn.

– Blir været dårlig vil det skille mer. De beste utøverne håndterer all slags vær og det er en del godværskastere, forteller Kristiansen.