Gå til sidens hovedinnhold

NM i frisbee utsatt til august

Frisbee-NM som Hamar Frisbeeklubb skal arrangere er utsatt fra juni til august.

Mesterskapet i Ankerskogen skulle etter planen blitt avholdt 10. - 13. juni, men finner nå sted 5. - 8. august i stedet.

Grunnen til utsettelsen klarer du sikkert å gjette. Smittesituasjonen her i regionen blir sett på som såpass uoversiktlig at en utsettelse av mesterskapet ikke var til å komme unna. I tillegg kommer det mange deltakere fra hard rammede byer som Trondheim og Kristiansand som følgelig ikke bør konkurrere uten for sine egne kommunegrenser akkurat nå. Dermed ville et NM gått uten deler av eliten, så dermed var en utsettelse en nærliggende løsning.

–Det er jo så klart litt skuffende, men når det ble som det ble så var det forventet. Og vi var absolutt med i å ta avgjørelsen selv også. Nå håper vi bare at det er mulig å gjennomføre i august og at det ikke kommer en ny bølge gjennom sommeren, sier nestleder i Hamar Frisbeeklubb, Thorbjørn Viberg.

Mesterskapet vil trolig trekke til seg om lag 140 deltakere, inkludert 8-10 fra arrangørklubben. Hamar Frisbeeklubb arrangerte også NM i 2017 og fikk da utelukkende gode tilbakemeldinger på avviklingen. Nå får de enda bedre tid på å planlegge for å gjenskape denne suksessen.

–Det gir oss selvfølgelig bedre tid til å være enda mer klare enn vi var, så de siste forberedelsene haster plutselig ikke like mye lenger. Men nå må flere ting må bookes om, vi må gjøre nye avtaler når det gjelder overnattingssteder, frivillige, kokk, fotografer og turneringsledelsen blant andre. Alt dette trenger vi å lande en gang til, det er ikke sikkert alle har samme anledning om to måneder. Fordelen er derimot at vi håper å kunne ha publikum på mesterskapet i august, sier Viberg.