«Noen har gått lei, mens andre har funnet gnisten»

NÆRHET: Daglig leder, Laila Jacobsen, hos den erotiske butikken Oss i Mellom i Hamar, tror mange viser nærhet til partnere under koronakrisen.

NÆRHET: Daglig leder, Laila Jacobsen, hos den erotiske butikken Oss i Mellom i Hamar, tror mange viser nærhet til partnere under koronakrisen. Foto:

Hjemmekontor, karantene og mindre omgang med fremmede. Slik opplever innehaveren av den erotiske butikken i Hamar koronakrisen.

DEL

– Jeg har hørt at koronakrisen gir to effekter: Noen er gått skikkelig lei av partneren sin, mens andre har funnet tilbake gnisten og blir nære på en annen måte. Fordi man tvinges til å bruke tid på de man har lov å være rundt, sier daglig leder, Laila Jacobsen, hos den erotiske butikken Oss i Mellom i Hamar.

Hjelpemidler

Inne i Hamars eneste erotiske butikk bugner det av hjelpemidler og varer som skal fargelegge parforhold eller gi nytelse til de enslige.

– Det er vel ikke så mange som dater om dagen. Det blir litt feil når man må holde avstand på første møte, sier Jacobsen, og tenker på en- og tometersregelen rundt smittehåndtering.

Dessuten skal vi liksom ikke møte og omgås fremmede mennesker nært under den store koronadugnaden.

– Hva skjer i hjemmene rundt omkring nå, tror du?

– Man snakker mye sammen. Møtes på en ny måte. Mange lærer hverandre å kjenne på nytt, på godt og vondt.

– Veldig mange har før denne krisen vært i en tidsklemme, der man ikke har hatt tid til partneren. En del jeg har snakket med har fått bedre relasjoner, sier Jacobsen.

Hun sier det ikke bare gjelder i parforhold.

– Mange har også fått et bedre forhold til sine egne barn, fordi man kan omgås og bruker tiden på en annen måte.

– Hva sier de som er innom butikken din?

– Jeg snakker åpent med alle. Mange bruker tiden til å være nære og kjære. Veldig mange føler at de har havnet på et helt annet nivå enn man hadde tidligere i relasjonen. Det er positivt.

– Hva kjøper folk, da?

– Alt mulig rart. Alt fra massasjeoljer til større hjelpemidler som, hva skal jeg si ... «gjør jobben for deg».

Omsetningsfall

Også hun er rammet av omsetningssvikt på grunn av koronakrisen.

– Jeg har dårligere omsetning i mars enn jeg har hatt tidligere. Det jo stillere enn det pleier, men så er de jo også helt dødt i gågata. Helt rart å se. Folk sitter hjemme, sier Jacobsen.

– Derfor har vi forandret åpningstidene. Men vi er også blitt mer fleksible. Vi åpner ved behov.

– En må tenke at ting «aldri er så gæli at det ikke er godt for noe». Alle, inklusive meg, må gjøre det beste ut av den situasjonen som har oppstått.

På døren henger det en plakat om at man må ringe for at døren på butikken skal åpnes. Den eneste ansatte i den erotiske butikken driver med oppussing på bakrommet.

– Det er god tid til å gjøre litt andre ting. Nå har jeg fått pusset opp disken min, tatt regnskap, jobbet med nettbutikk og ryddet og vasket.

Mer nærhet

– Har du er kjapt tips til hvordan man skal pleie kjærligheten i denne vanskelige tiden?

– Så lenge du ikke er isolert og er syk, er nærhet viktig. Vær nære med hverandre.

– Det høres kanskje rart ut å anbefale nærhet i en tid da vi oppfordres til å holde avstand, men bruk nærheten din på det mennesket du faktisk kan få være nær.

– Bruk tiden på kjærlighet.Artikkeltags