Første sesong med strandbar i Hamar er en suksess, om vi skal tro kunder og barens drivere.

– Tidvis har det vært fullt og mere til. Folk på alle de 240 sitteplassene vi har satt ut. Folk synes at baren er super og gjengangeren har vært: «Dette er jo som å være i utlandet». Noen sa at baren reddet de fra å reise til Syden dette året, sier Espen Bjørkheim hos Eventlaget, som drifter baren mellom Koigen og Skibladnerbrygga.

– Stemmer det så har vi reddet miljøet ved at færre har tatt fly. Og vi har fått noe økonomi, som egentlig skulle ha forsvunnet til utlandet, værende lokalt.

– Hyggelig overraskelse

To syklister har ankommet baren på ettermiddagen og nyter hver sin halvliter pils i solsteiken.

– Vi har syklet fra Brøttum. 45 kilometer. Å komme hit var verdt sykkelturen alene, sier Erik Mæhlum, og får støtte av sykkelmakker Kristoffer Olsen.

De skuer mot Koigen-stranden. Der venter familiene, som fungerer som følgemannskap på Hamar-turen.

– En fin treningstur og en hyggelig overraskelse med barbesøk etter endt økt, sier Mæhlum.

Han hadde lest om baren i Hamar i Ringsaker Blad.

– Og gjennom lokalavisen har jeg sett at man ville gjøre noe lignende i Mjøsparken i Brumunddal. Men der har debatten bikket i en litt annen retning.

– Men, det dere har fått til her i Hamar er jo helt suverent.

I baren står bartender Herman Reithaug denne ettermiddagen:

– Dette er min første ordentlige jobb, men det har vært både gøy og hyggelig å stå her i sommer. Mange norske byer har utebarer, så folk har vært veldig glade for at man nå endelig har fått en bar ved Mjøsa i Hamar.

– Hva er det folk vil kjøpe?

– På morgenen er det kaffe og brus, men utover ettermiddagen og kveden så ønsker folk seg øl og vin, og et glass prosecco, sier Reithaug.

Påskepils ved Mjøsa?

Bjørkheim sier Brygga Bar kan få lengre levetid enn forventet, selv om man nå går inn i en periode hvor det er naturlig å vente lavere trafikk.

Folk vender tilbake på jobb og utetemperaturene vil synke etter hvert som høsten melder sin ankomst.

– Vi fortsetter å ha åpent som vanlig fram til skoleferien er ferdig. Etter det så tipper jeg at vi regulerer oss inn mot å ha åpent torsdag og fredag ettermiddag, og lørdag og søndag som i sommer. Slik vil vi fortsetter til midten av september, så får vi se når vi pakker sammen.

Han har et håp om at baren kan bli stående litt lenger enn man så for seg:

– Hvis kommunen ikke har noe mot at den blir stående der, så kan vi være litt fleksible.

– Og man kan for eksempel se for seg at baren er åpen igjen til påske, og at vi får en tidligere oppstart våren 2020.