Gå til sidens hovedinnhold

Nora får skryt for «Om skriving» - har begynt planleggingen av sesong to

Podkasten «Om skriving» signert Nora Aschim fra Hamar er nå godt i gang og den unge produsenten får skryt av kritikerrost forfatter,

I «Om skriving» oppsøker Aschim forfattere og snakker blant annet om skriveprosesser. I andre episode besøker hun Bjørn Hatterud fra Ringsaker, som nylig ble nominert til krtikerprisen for sin bok «Mjøsa rundt med mor.» Han er imponert over nivået til podkastdebutanten Aschim.

– Det var moro å prate med henne og hun stilte uventede spørsmål. Takket være Nora ble det jo en mer filosofisk samtale dette, noe det ikke akkurat er flust av i norske medier, sier Hatterud som håper Aschim får støtte slik at hun kan lage en ny sesong.

– Det er veldig koselig at Bjørn Hatterud skryter, og det var også veldig hyggelig å snakke med ham. Han tok samtalen i så mange retninger jeg ikke hadde forutsett, at jeg nesten ikke fikk brukt noen av spørsmålene jeg hadde planlagt, men måtte ta det mer på sparket. Men jeg spør jo bare om de tingene jeg selv lurer på og synes er interessant, sier hun.

Men Hatterud er ikke den eneste som skryter.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger litt ulike steder. Både når det gjelder konseptet og enkeltintervjuer. Tilbakemeldingene går jo mye på at folk synes det er interessant å bli bedre kjent med forfatterne jeg snakker med, og det er jo selv det jeg har likt best ved å jobbe med dette prosjektet.

Hun kan røpe at sesong to er i støpeskjeen.

– Jeg har begynt å planlegge en sesong to, og har noen tanker om hvem jeg har lyst til å snakke med. Men det er mye jobb i å lage denne podcasten, så jeg må greie å finne tid og rom for intervjuer og redigering oppi alt annet jeg gjør. Jeg må jo også ha tid til å skrive sjøl også, sier hun.

Hun håper å ta ytterligere steg i sesong to.

– Alt i alt er jeg fornøyd med det jeg har laget. Jeg kunne gjort mange ting mye bedre, men slik er det alltid når man prøver seg på noe nytt. Det handler ikke bare om at jeg kunne gjort bedre, men kanskje det at jeg har et mer bevisst forhold til hva som skal være podcastens profil. Det tar jo litt tid å finne sitt uttrykk, avslutter hun.