Det unike barndomshemmet til den tidligere Norsk Tipping-direktøren, Reidar Nordby jr., ble i januar lagt ut for 20 millioner kroner.

For to uker siden overtok tannkirurgen Nabeel Khalelel Mekhlif og hans kone Nisrin Arfan Alamin nøklene til huset i Aluvegen.

De kjøpte huset for 16,5 millioner kroner. 3.5 millioner under takst.

– Det er markedet som bestemmer prisen. Jeg synes at vi fikk en akseptabel sum for eiendommen. Det viktigste for oss er at vi har solgt til folk som vil ta vare på huset og eiendommen, og som ikke vil stykke opp og bygge ut.

– Og vi har fått et veldig godt inntrykk av kjøperne og deres familie. Det er veldig hyggelige og sympatiske mennesker som har flyttet inn, sier Nordby.

Det tok et halvt år å selge:

– Salgsprosessen tok litt tid, men det hadde vi regnet med.

– Nå er du helt ute?

– Ja, vi har endelig landet. Jeg og kona er for lengst på plass i ny leilighet i sentrum av Hamar, og jeg føler at jeg har fått sagt et endelig farvel til barndomshjemmet mitt. Men det har vært litt av en prosess, sier Nordby.

Blant annet måtte det holdes auksjon for å bli kvitt inventar og gjenstander fra huset.

– Og det var en skikkelig sjau bare å få eiendommen vasket.

– Vi hadde kanskje ikke behøvd å selge huset nå, men det var godt å gjøre dette mens man fortsatt er i form og er oppegående, sier Nordby, som var administrerende direktør i Norsk Tipping i perioden 1989 til 2007.

Huset som ble solgt er på 419 kvadratmeter og ligger på en stor og romslig tomt på hele 4.621 kvadratmeter.

Nordby-huset er oppført i 1948, men det finnes et kvernhus fra 1788 på tomten, i tillegg til en dobbeltgarasje og et anneks med innlagt strøm, soverom og peisstue.

Hamar Dagblad har ikke kommet i kontakt med kjøperne av huset.