Gå til sidens hovedinnhold

Nordic Blue fyller kvelden sammen med TV2-favoritter

Artikkelen er over 1 år gammel

– En stemningsfull kveld, lover Thomas Caplin når hans vokalgruppe Nordic Blue står på scenen sammen med Vokando.

Vokalgruppen Vokando ble rikskjente da de våren 2018 deltok i «Norske Talenter» og tok seg til semifinalen. Aldri før hadde en vokalgruppe nådd så langt i et talentprogram på TV.

Nylig tok de kontakt med Hamar-baserte Nordic Blue, med forespørsel om å lage en felleskonsert.

Og lørdag blir drømmen en realitet når de to vokalgruppene deler scenen i Pauline Hall multisal.

– Vi har faktisk sunget sammen på en vokalgruppefestival (Oslo Vokalfestival) i 2017. Det var hyggelig, erindrer Thomas Caplin fra Nordic Blue.

Han gleder seg til konserten lørdag:

– Det er sjeldent at det er konsert med to ulike vokalgrupper på Hamar (red. anm. Sist gang var det Nordic Blue sammen med Apes&Babes i Kirsten Flagstad-salen høsten 2016). Det blir en særpreget kveld, der vi forsøker å skape litt kaféstemning i konsertlokalene og vinbaren utenfor holder åpent slik at man kan gjøre en helaften ut av arrangementet, sier Caplin og smiler.

– Og musikalsk, hva kan folk forvente seg?

– Vokando har et søkelys på popmusikk, mens vi jobber mye med jazz. Det vil dukke opp låter som «Fix You» av Coldplay og «Make You Feel My Love» av Bob Dylan i løpet av kvelden. Og vi må jo innom Nat King Cole.

– Det blir intimt samtidig som det blir trøkk med det fantastiske lydanlegget.

– Garantert en magisk opplevelse.

Nordic Blue består av seks sangere som har sunget sammen siden 2010 og ansees for å ha så høy kvalitet at de får drifts- og produksjonsstøtte av Norsk kulturråd. Gruppen har turnert mye i Europa og har spesialisert seg på jazz- og poprepertoar, gjerne med spesialskrevne arrangementer.

Vokando er en vokalgruppe med åtte sangere. Uttrykket veksler mellom tradisjonelle vokalgruppe-arrangementer og å ligne mer et band med trommer, bass, orgel og blåsere, laget kun med stemmene. Repertoaret har innslag av pop, rock, latino, funk, jazz og mer.