Gå til sidens hovedinnhold

Norgespremiere på Den enfoldige morderen

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag er det duket for en storstilt norgespremiere i Hamar kulturhus, Teater Innlandet scene.

30-tallets levekår på landsbygda i Skåne er beintøffe. Nazismen er i frammarsj, og for de som er nederst på rangstigen er livet en kamp for tilværelsen.

Sven er «annerledes» og blir kalt idioten. Han blir tråkket på og hundset med avden hensynsløse godseieren Höglund. For Svens søster, Vera, gir det å innyndeseg hos Höglund og hans likesinnede, muligheter og håp om et bedre liv.

Til tross for all motgang har Sven drømmer – og håp. Men håpet blir til slutt til hat.

Disse er med: Tom Styve, Robert Skjærstad, Eline Øverby, Matilde Solbakken, Johannes Blåsternes, Terje Ranes, Morten Rudå, Marit Synnøve Berg, Peder Opstad og John Nyutstumo

Filmen «Den enfaldige mördaren» fra 1982 var skuespiller Stellan Skarsgårds store gjennombrudd. Det blir norgespremiere når Teater Innlandet gir liv til denne episke og storslåtte fortellingen. Med på laget er Petter Næss, Oscar-nominert og Gullruten-vinnende regissør, og prisbelønt musikkpioner Nils Petter Molvær.

Regissør: Petter Næss, komponist: Nils Petter Molvær, scenografi og kostymedesign: Dagny Drage Kleiva, lysdesign: Kåre Nordseth, scenekampinstruktør: Eugenio «Keno» Morales, oversetter: Ragnar Olsen