Gå til sidens hovedinnhold

NRK bekrefter ny sesong av Rådebank: – Det beste som kunne ha skjedd

«Rådebank» har vært en gedigen suksess, og det har lenge vært snakket om at det ligger an til en sesong tre av serien med Odin Waage fra Hamar i en sentral rolle. Tirsdag ble det bekreftet at det blir en tredje sesong.

I et intervju med Hamar Dagblad for to uker siden sa Waage at han virkelig håpet på å få spille råneren GT i enda en sesong.

– Det har i hvert fall vært planen med tre sesonger helt fra starten, så nå er det bare å håpe at det blir slik, sa han til HD den gang og nå er det bekreftet. Det blir en ny sesong.

– Glad i det universet

Tirsdag bekreftet NRK P3 at det også kommer en tredje sesong av den populære dramaserien om guttastemning, motor og følelser. Nyheten ble avslørt live på P3morgen, der to av skuespillerne, fra serien, deriblant Waage, var gjester i studio.

– At det blir en til sesong er jo det beste som kunne ha skjedd. Jeg er så glad i det universet og liker å leve i det, rett og slett. Responsen på sesong 2 har vært helt overveldende, sa Waage til P3.no.

I samme intervju innrømmer han at han er blitt glad i rollefiguren GT. Hva som skjer videre med ham og de andre i serien vet han foreløpig lite om. Men på spørsmål om hva han håper vil skje svare han følgende:

– Nei, det hadde jo vært rått om han fikk seg motorsykkel? Men for meg personlig, som er veldig glad i GT, så håper jeg jo at han endelig kan finne seg til rette og slappe av litt. Bare mekke biler og kose seg. Dessverre blir det kanskje ikke så mye serie av bare det, sier Waage med et lurt smil.

Videre forteller han til P3.no at han er rørt over hvor sterkt sesong 2 har gått inn på seerne.

– Folk drømmer seg bort og feller tårer. Det er en veldig sterk sesong, med tanke på tematikken, og jeg er stolt over det vi har skapt, sier han.

–Ingen selvfølge

TV-sjef Ingjerd Østrem Omland hos NRK P3 forteller at valget om å lage en sesong 3 ble tatt fordi man følte det var flere gode historier å fortelle.

– Det er ingen selvfølge at vi i NRK P3 lager flere sesonger av en serie, fordi vi hele tiden skal jakte nye historier og nye talenter, men Rådebank-universet vil vi se mer av, sier hun til P3.no.

Innspillingen av den tredje sesongen vil i hovedsak foregå til sommeren.