Med Whitesnake i byen samme dag som Ølfestivalen åpnet var festivalsjef Terje Demroen litt spent på hvordan dette ville påvirke trafikken. Kanskje det var mange som ville få dosa si med øl den dagen og at det fikk holde for en stund? Torsdagen, altså første festivaldag, gikk rolig for seg uten altfor mye folk, men så tok det seg gradvis opp. På fredag var det stinn brakke i teltet da Explotion spilte, og lørdag ble det for alvor trøkk. Mange ølinteresserte møtte opp for å høre Hamar Culturelle Ølvenners egen ølsommelier Åshild K Hestnæs fortelle om ølets historie. Mange folk fikk også med seg at Jan Stene Gilberg ble tildelt Hamars Culturelle Ølvenners ærespris, - Øljekken.

– Dette fordi han er til stor nytte for klubben, da han bidrar med det meste på logistikk, som lagerplass, kjølevogn, kjøleskap, transport og mye mer. Sist, men ikke minst: Han har et særdeles godt humør og greier ikke å si nei, forteller festivalsjef Terje Demroen.

Han er meget fornøyd med oppslutningen lørdag.

– Da var det til sammen 3100 innom. Det er ny rekord på en dag. Det var kø bortover gågata for å komme inn, men alle fikk plass. Det er tydelig at festivalen har vært savnet, sier han.

Med så mange øltørste folk på et avgrenset område kan det fort bli noe gruff, men det gikk særdeles pent for seg.

– Verken skjenkekontrollen. PSS Security eller politiet hadde noe å bemerke, sier Demroen.