Ny runde med gavetre på CC Hamar

AKSJON: Hjelpeapparat og aksjonsledelse samlet og klare for ønsketreet. Foran fra venstre: Tina Eriksen, Rikke Nordlie, Nina Utkilen, Line Kristoffersen og Margrethe Nordby. Bak fra venstre: Anne Dyresen, Lilli-Ann Midtskogen, Aud Helene Fjeldseth, Hege Jensen, Eli Bøhmer, Anne Thingstad Eriksen og Ellinor Hessen.

AKSJON: Hjelpeapparat og aksjonsledelse samlet og klare for ønsketreet. Foran fra venstre: Tina Eriksen, Rikke Nordlie, Nina Utkilen, Line Kristoffersen og Margrethe Nordby. Bak fra venstre: Anne Dyresen, Lilli-Ann Midtskogen, Aud Helene Fjeldseth, Hege Jensen, Eli Bøhmer, Anne Thingstad Eriksen og Ellinor Hessen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gavetre er blitt til gavetrær. Over 600 barn og ungdom som lever i lavinntektsfamilier fikk i fjor gaver fra CC Hamars kunder.

DEL

– Det mest rørende øyeblikket: En mamma og en ung gutt gikk bort og kjøpte et hjerte, hang den opp i treet, studerte hjertet en kort stund før de ga hverandre en klem, forteller Line Kristoffersen, rådgiver i Hedmark Røde Kors.

– Et bevis på at sammen så får vi til noe stort, sier senterleder Nina Utkilen.

Alle vil bidra

Det handler om julegavetreet som siden 2017 har dukket opp i første etasje på CC Hamar.

I fjor ble et tre til to. Og i år har de et tredje tre klart dersom behovet skulle melde seg, for aksjonen utvides til også å gjelde barn og ungdom i lavinntektsfamilier i Stange, i tillegg til Hamar og Løten som var med i fjor.

– Vi ønsker å få enda flere ønsker å treet vårt i år og få oppfylt enda flere ønsker, sier Utkilen.

Hun hadde sammen med Margrethe Nordby og Line Kristoffersen hos Hedmark Røde Kors møte med representanter for hjelpeapparatet fredag for å legge planer for aksjonen «Gaven».

– Det er et veldig stort engasjement for å få til denne aksjonen, sier Utkilen.

Hun beskriver også en rivende utvikling i folks engasjement rundt juletrærne:

– Vi føler at folk nå virkelig har blitt kjent med ønsketreet og hva det er for noe. Nå er det blitt slik at folk spør når aksjonen starter. Folk i alle aldre vil være med og bidra. Veldig gøy å få oppleve.

Og for å gjøre det klart: Trærne er på plass 30. november og blir stående fram til 17. desember.

MØTE: Margrethe Nordby fra Hedmark Røde Kors i møte med hjelpeapparatet i de tre deltagende kommunene. Til vestre sitter Anne Thingstad Eriksen fra Hamar Frivillighetssentral.

MØTE: Margrethe Nordby fra Hedmark Røde Kors i møte med hjelpeapparatet i de tre deltagende kommunene. Til vestre sitter Anne Thingstad Eriksen fra Hamar Frivillighetssentral. Foto:

I fjor kom det inn 600 ønsker, som alle ble oppfylt av CC-kundene. Første året hadde man et tre og 400 ønsker. I fjor: To tre og 600 ønsker.

– Nå har vi et tredje tre på lur, sier Nina og smiler.

Kristoffersen er glad for at Stange også er med i år:

– Stor sats å få med enda en kommune, som betyr at aksjonen får et enda bredere nedslagsfelt.

Sårbar situasjon

Slik fungerer det: Barn og ungdom melder inn sine ønsker til hjelpeapparatet, enten det er NAV, Frelsesarmeen, helsestasjonen eller hos Hedmark Røde Kors.

Ønskene føres på et rødt hjerte som henges opp på ønsketreet på CC Hamar. Kundene som vil støtte aksjonen plukker med seg hjertet og kjøper gave som leveres til senterstanden. Ønsket er blitt innfridd. Nå blir hjertet grønt og det henges tilbake på treet.

– Hva betyr ønsketreet for dem som mottar gavene?

– For mange barn og unge er julen en sårbar situasjon, fordi det blir mer tydelig at man lever i en familie med svak økonomi. Så det betyr mye for dem som får en gave fra dette treet. Det å få julegaver som de ønsker seg handler jo også om å bli en del av fellesskapet, sier Kristoffersen.

– Det er stor takknemlighet både blant folk som gir og mottar gaver. Ros til det private næringslivet som har blitt stadig mer involvert i aksjonen. Denne aksjonen er til glede for mange, sier Nordby.

– Og folk synes dette er en fin ting å gjøre sammen som familie. Det er en fin ting å vise barna sine at ikke alle har like mye, skyter Kristoffersen inn.

Artikkeltags