Gå til sidens hovedinnhold

Tre raske HamKam-mål senket Nybergsund

Artikkelen er over 4 år gammel

(HamKam-Nybergsund 3-0) HamKam brukte åtte minutter på å senke Nybergsund. Men i andre omgang både kunne og burde Jarl Andre Storbæks menn straffet opprykksfavoritten.

(Østlendingen)

Fjorårets toppscorer i 2. divisjon, Kevin Beugre, sendte HamKam i ledelsen etter 20 minutters spill av treningskampen på Løten lørdag.

Bare seks minutter senere skaffet Ole Erik Midtskogen grønnbuksene straffespark som Truls Jevne Hagen satte sikkert i mål.

Og før halvtimen var spilt la Juan Manuel Cordero, som gikk fra nettopp Nybergsund til HamKam forrige uke, på til 3-0, et resultat som også sto seg til full tid mellom HamKam og Nybergsund.

– Vi tenker vi skal gå ut med stram struktur defensivt for å vinne ballen gunstig. HamKam har veldig mye ball. Det visste vi og det aksepterte vi. Men vi får ikke helt de gunstige bruddene vi ønsker og får i tillegg litt for stor avstand mellom forsvarsfireren og midtbanen vår. HamKam får droppe ballen inn i det rommet ofte, noe vi også sliter med på scoringene, sier Nybergsund-trener Storbæk.

Gode sjanser

For HamKam styrte mye på kunstgresset på Løten, men skapte ikke all verden av sjanser utenom scoringene, selv om hamarsingene var det klart beste laget de første 45 minuttene av kampen.

Men i den andre omgangen kom tryslingene mye mer med i kampen.

Nybergsund viste mer ro med ballen, og klarte i mye større grad å skape sjanser.

Det burde også resultert i scoring.

Remond Mendy hadde to store sjanser, der en av dem smalt i stolpen.

I tillegg hadde innbytterne Isak Løvlund og Kristian Bråtebæk en gedigen dobbelsjanse, men Kamma-keeper Lukasz Jarosinski sto i veien for begge avslutningene.

– I første sliter vi med å beholde ballen i perioder, som gjør at vi blir trykket bakover. Men i andre omgang er det noe helt annet. Da stemmer det mye bedre. Vi står høyere i perioder og vinner ballen mer gunstig. Så mangler det siste lille på at vi klarer å straffe HamKam. Vi kommer rundt og får slått inn og vi er i gode skuddposisjoner, men sliter litt med både valg og utførelse når vi kommer i de situasjonene, sier Storbæk.

Les også

Han kan bli Nybergsunds Cordero-erstatter

 

Ser stor forbedring

Lørdagens tap var Nybergsunds tredje strake i treningskampene i vinter, uten at det gjør treneren nevneverdig bekymret.

For det kommer til å ta tid før laget er helt der de skal være, både med tanke på treningsmengde og det faktum at Sundet-gutta trener inne i Sundet-hallen gjennom vinteren.

Bildeserie

HamKam - Nybergsund i bilder

 

– Det er uvant for oss som trener inne å komme ut på stor bane. Derfor må vi bruke disse kampene godt, også i etterkant, med tanke på analyser og video og hva vi må jobbe videre med. Det ligger litt i oss nå at det er trangt og lite rom, for det er det vi er vant med fra innetreningen. Det er helt naturlig, sier Nybergsund-treneren.

Han ser stor forbedring på den lille tiden som har gått fra første treningskamp mot Frigg, til lørdagens treningskamp mot HamKam.

– Jeg ser helt klart forbedring. Deler av oss kjører knallharde uker nå med doble økter om dagen. Vi er inne i en ressursperiode og ligger helt på smertegrensa når det kommer til tung trening. Men der må vi ligge. Da blir man sliten i både bein og hode, men begge deler kommer til å løsne når det nærmer seg sesong. Men vi har sagt at vi kommer til å være der fram til vi reiser til Barcelona på treningsleir i slutten av mars. Da handler det om å gjøre det best mulig i den perioden, sier Storbæk.

HamKam - Nybergsund 3-0 (3-0)

Treningskamp fotball

Løten kunstgress

Tilskuere: 80

MÅL: 1-0 Kevin Beugre (20), 2-0 Truls Jevne Hagen str. (26), 3-0 Juan Manuel Cordero (28)

Dommer: Tommy Frydenlund, Gjøvik-Lyn

Gule kort: Ingen

Nybergsunds lag (4-5-1): Christopher Lund Tronhus - Vegard Skjørestad, Semming Graff Nygård, Victor Wagner Pedersen, Ole Kristian Nygård (Emil Hatten Engerbakk fra 46. min) - Ole Jørgen Rølsåsen (Isak Løvlund fra 46. min.), Remond Mendy, Eivind Holte Tøråsen, Joel Mendez del Rio (Kristian Bråtebæk fra 46. min.), Awat Peyghambernejad (Anders Hostrup fra 65. min.) - Kaimar Saag (Joakim Gunnar de Osma Lindquist fra 83. min.)

 

Kommentarer til denne saken