Aleksander Gamme bygger klatrepark på Hamar

Populært: Klatreparker er populært. På Helgøya (bildet) hadde de 15.000 besøkende i fjor. Nå vil de merke at det også er og blir klatrepark på Gjøvik og i Hamar.

Populært: Klatreparker er populært. På Helgøya (bildet) hadde de 15.000 besøkende i fjor. Nå vil de merke at det også er og blir klatrepark på Gjøvik og i Hamar.

Av

Godt profilerte Aleksander Gamme fra Stavsberg har store forventninger til en klatrepark på Hamar.

DEL

- Vi skal samarbeid med Anno Museum og stiftelsen Domkirkeodden som eier området og utvikle denne parken. Den skal brukes til formidling, knyttes til tema og fortelle historie som skaper engasjement og innhold for barn og voksne utover det å klatre, sier Gamme.

Åpner i sommer

Gamme er godt fornøyd med beliggenheten parken får.

- Den skal ligge på Martodden. Det blir mellom Domkirkeodden og tidligere Hamar Camping.

Det er i første omgang skissert en investering i størrelsesorden fire millioner kroner til å bygge parken. Den skal inneholde åtte løyper. De blir bygget tre til ti meter opp fra bakken.

- Det er blant annet planlagt en zipline som også styres litt ut over Mjøsa, sier Gamme.

Han forteller at arbeidet med bygging av parken starter rundt påsketider.

- Vi håper å kunne åpne parken i juni. Vi vil søke etter daglig leder og ansatte i parken allerede denne uka, sier han.

Han understreker at parken skal bygges uten særlige naturinngrep.

- Det skal ikke settes noe avtrykk. Vi skal ikke slå en eneste spiker inn i trærne. De som bruker dette som turområde skal ikke få ødelagt turopplevelsen sin på noen som helst måte, sier han.

Tre klatreparker

Helgøya klatrepark hadde totalt 15.000 besøkende i fjor. Tove Lund forteller at de håper på et godt samarbeid med klatreparken på Hamar. Samtidig innser hun at med den nye klatreparken der, og den som ble åpnet på Gjøvik i fjor, så vil de merke det noe på besøket.

- Det er nok slik, men vi var først ute og har fått etablert oss godt. Vi klarer oss godt framover, og søker å få til et godt samarbeid med denne nye klatreparken, sier Lund.

Helgøya klatrepark har ni løyper. Den høyeste 13 meter over bakken.

Artikkeltags