Prioriterer filmlerretet

PREMIERE: Dramakomedien Staying Alive har norgespremiere i morra, men Anders Baasmo Christiansen har allerede vært og vist filmen på førpremiere i Hamar.

PREMIERE: Dramakomedien Staying Alive har norgespremiere i morra, men Anders Baasmo Christiansen har allerede vært og vist filmen på førpremiere i Hamar. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SE TRAILER TIL HØYRE: Etter tre teaterforestillinger på rappen har Anders Baasmo Christiansen nå bestemt seg for å prioritere film fram til 2017.

DEL

Fredag har dramakomedien Staying Alive norgespremiere, men allerede sist helg fikk hamarsingene en eksklusiv førpremiere av filmen med Agnes Kittelsen i hovedrollen og Hamars egen Anders Baasmo Christiansen som hennes utro ektemann.

Komedien handler om Marianne (34) som helt overraskende oppdager at kjæresten Håkon har et forhold til Frida, hun som har med vaffeljern på jobb hver fredag.

Støttet av bestevenninnens hevntips og livsvisdom, snubler Marianne ut i sitt nye liv og finner ut at kos er overvurdert, det er gøy som gjelder.

Ikke bare tøys og tull

På fredagens førpremiere på Hamar kino høstet filmen bred applaus og Anders Baasmo Christiansen hadde selv tatt turen for å møte publikum.

– Tilbakemeldingene gikk også på at det også var en del smerte i filmen og det er litt godt. Det skal ikke være bare tull og tøys.

Baasmo Christiansen innrømmer at han har lånt både av seg selv og karakteren han spiller i TV-serien Dag, Benedict.

– Jeg må gjennomleve en fyr som dama tar i utroskap. Det er ikke noe gøy. Om jeg selv hadde blitt tildelt denne skjebnen og disse orda å si i det virkelige liv så hadde det sett cirka sånn ut, sier han.

2014 ble et svært suksessfullt år for skuespilleren, da han med hovedrollen i Burning ble den nest mest sette filmen på norske kinoer i fjor.

 – Har Staying Alive samme potensialet?

– Jeg mener at kvaliteten i filmen og den folkelige appellen har samme effekt, men januar er normalt en dårlig måned og Burning hadde et helt annet grunnfjell med det vanvittige bilmiljøet.

Den vil nok ikke nå de samme tallene, men jeg har tro at de blir veldig bra.

Etter å ha gjort tre teateroppsetninger på rappen prioriterer Hamar-skuespilleren nå filmlerretet.

– Nå har jeg lyst til å være litt friere, samtidig som det kommer og har kommet en del filmtilbud nå.

Prioriterer film

Skuespilleren blir ikke å se på en teaterscene igjen før våren 2017 og fram til da er det nå kun høsten 2016 som er ledig.

– Da er det lite trolig at jeg drar på med teater, så jeg fortsetter nok i filmen fram til 2017.

I 2014 har Baasmo gjort Staying Alive, Beyond Sleep, Dukken i taket og Villmark 2.

Debuterer i skrekkfilm

Senhøsten har Anders Baasmo Christiansen tilbrakt i Ungarn, på settet til Villmark 2.

– Jeg digget den første Villmark-filmen med Kristoffer Joner og Bjørn Floberg, så her kastet jeg meg uti noe helt nytt. Jeg måtte stole veldig på regissøren, forteller han.

– Hvordan var opplevelsen?

– Det var veldig spennende. Det er bare å glede seg.

Handlingen til Villmark 2 er lagt til et nedlagt sanatorium på Harastølen i Luster. Dermed er scenen satt og det blir trolig alt annet enn hyggelig.

Artikkeltags