Folket vil bevare flyplassen: – Ordføreren og andre folkevalgte i utakt med velgerne

VIL BEVARE: 3 av 4 i Hamar vil bevare flyplassen, i følge tall fra fersk spørreundersøkelse.

VIL BEVARE: 3 av 4 i Hamar vil bevare flyplassen, i følge tall fra fersk spørreundersøkelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar kommune vil bygge boliger, men tre av fire innbyggere vil beholde flyplassen i Hamar.

DEL

(Ringsaker Blad) Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået InFact på vegne av Norges Luftsportsforbund.

74,1 prosent av de spurte i Hamar kommune vil bevare flyplassen, som ligger et steinkast over kommunegrensa mot Ringsaker og Furnes.

– Resultatene fra undersøkelsen viser at ordføreren og andre folkevalgte er i utakt med egne velgere, sier Hallvard Hatlestad, leder for fyplassmiljøet i Hamar.

Les også: Bør Ringsaker bygge ny flyplass?

– Stolte av flyplassen

73,7 prosent svarer også at de mener Hamar flyplass har en viktig beredskaps- og samfunnsfunksjon.

Under tørkesommeren var flyplassen en viktig landingsplass for brannhelikoptrene, og Norsk Luftambulanse og Politiet benytter også flyplassen.

– De som bor og lever i Hamar er stolte av flyplassen og mener den har en viktig samfunnsfunksjon. Det må de folkevalgte begynne å ta på alvor, sier Hatlestad i en pressemelding.

Les også: Neraasen med visjoner for flyplass ved Mesnali

– Feilslått

Det var før sommerferien politikerne i Hamar vedtok i ny kommuneplan at de holder fast på Hamar flyplass som et framtidig område for boliger.

– Vedtaket er feilslått. Det er kortsiktig og lite gjennomtenkt å erstatte flyplassen med boliger når folket ønsker at den skal videreføres og at det er plass andre steder, mener Hatlestad.

I tillegg til beredskap, blir det også pekt på uante framtidsmuligheter innen elektrisk luftfart.

– De neste tiårene vil det åpne seg uante muligheter for sentrumsnære småflyplasser slik som Hamar. Vi håper at kommunestyret våkner opp før det er for sent, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i Norges Luftsportforbund, i pressemeldingen.

Artikkeltags