Disse flytter inn på CC

PÅ VEI: Frode Juul fra Dyrego i lokalene han overtar. I midten Stian Sannerud fra Outland og CC-senterleder Nina Utkilen.

PÅ VEI: Frode Juul fra Dyrego i lokalene han overtar. I midten Stian Sannerud fra Outland og CC-senterleder Nina Utkilen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre nye butikker er på vei inn på CC Hamar. En dyrebutikk, en spill- og bokhandel og en kaffegigant.

DEL

Nå er det klart at Espresso House kommer til Hamar og CC. Dermed får Hamar sin første store kaffekjede.

Krutt går ut

– Vi i Espresso House gleder oss veldig til å åpne i Hamar! Dette er første gang vi i Norge går utenfor komfortsonen vår med de store byene Oslo, Bergen og Trondheim der vi i dag er etablert. Så for oss er dette et stort steg, og Hamar er først ut i Norge, skriver administrerende direktør i Espresso House Norway, Torodd Gøystdal i en pressemelding.

– Hamar som by vokser i prosent sterkt, slik at både byen og regionen er interessant, utdyper Gøystdal.

Espresso House etableres i lokalene hvor kaffebaren Krutt ligger i første etasje.

– Krutt er eid av Kjeldstad Bakeri. De har besluttet å konsentrere seg mer om kjernevirksomheten sin, og velger å trekke seg ut av senteret. Vi har vært igjennom en ryddig prosess, sier senterleder Nina Utkilen.

Nå gleder hun seg til å få Espresso House inn som erstatter:

– Vi er stolte over å ha fått Espresso House hit. De ble kåret til Europas beste kaffekjede i 2014, og vi ser på det som veldig positivt for senteret at vi nå får en av de store kaffekjedene inn i miksen vår.

Dyrekjeden Dyrego kommer også til CC. De får tilgang på 367 kvadratmeter i andre etasje, der Storhamar Ishockey tidligere hadde sine lokaler. Og får egen inngang som er vendt ut mot Vangsveien.

Dyrego-medeier Frode Juul ser store muligheter i lokalene:

– Vi kan lage egne aktiviteter for dyreeiere. Blant annet har vi på andre steder hatt poolparty for hunder. Det kan vi på taket av CC, sier Juul og smiler.

De ser for seg å åpne butikken i starten av mai, og det blir dermed familiebedriften til Juuls åttende Dyrego-butikk i Norge (de har også to butikker i Sverige).

Dyrego får fem ansatte i Hamar, og butikkleder er allerede rekruttert fra Gjøvik-butikken.

Spillarrangementer

Og, til slutt, kommer også bokhandel- og spillkjeden Outland til CC i mai. De overtar lokalene til Notabene, som forsvinner ut fra CC Hamar.

– Outland er en butikk som selger bøker, tegneserier, brettspill, effekter fra film- og TV-serier, samlekort og spesial-Lego, for å nevne noe. Det blir den første Outland-butikken i Innlandet, sier daglig leder Stian Sannerud.

Han og to andre ansatte får 179 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi satser på mye aktiviteter i butikken. Blant annet brettspillturneringer. Derfor kommer vi til å ha utstrakt kontakt med blant annet høgskolen, varsler Sannerud.

Outland ser for seg å åpne i slutten av april/starten av mai.

Med etableringen av de tre nye stedene vil CC Hamar ha 84 butikker fra mai. Og ifølge Utkilen er det bare to ledige lokaler i hele senteret.

Artikkeltags