– Vi stoler på han Einar slik at vi kan fortsette i mange år til

VIKTIG I HVERDAGEN: Aslaug Bakke, Greta Zorriasateiny og Signe Dyresen, sett fra venstre, stoler på ordfører Einar Busterud når det skal budsjetteres kommunale kroner neste år.

VIKTIG I HVERDAGEN: Aslaug Bakke, Greta Zorriasateiny og Signe Dyresen, sett fra venstre, stoler på ordfører Einar Busterud når det skal budsjetteres kommunale kroner neste år. Foto:

Salgsbua går inn i sesongens travleste tid, men de tre damene Signe Dyresen, Greta Zorriasateiny og Aslaug Bakke er klar over at det skal budsjetters noen kommunale kroner til - bua for å sikre drifta framover.

DEL

Salgsbua har for lengst passert 40 år, men det betyr ikke at aktiviteten er i ferd med å senkes av den grunn. Heller tvert om. For det er nå og fram mot jul det skal jobbes beinhardt med et utall salgsvarer.

– Det er høysesong for oss nå, sier Signe Dyresen (76) med et bredt smil og ikke minst en smittende latter. For det er virkelig godt humør å spore så fort en setter beina innafor dørene til Salgsbua i Strandgata (inngang fra Bekkegata).

Strikkejakke nummer 24

En av de mange frivillige som bidrar til at det er mye salgsvarer for enhver smak hos Salgsbua er Aslaug Bakke (79). Da vår journalist er innom kommer hun med nok et prakteksemplar av strikkejakkene hun har strikket mange av.

– Dette er vel nummer 23, eller ja kanskje det er nummer 24, sier Aslaug og trekker fram den flotte jakka. Et anslått timetall på hvor mye arbeid det ligger bak ei slik jakke, det har hun ikke. Men, sammen med alt mulig annet håndarbeid hun bedriver tiden med, vil hun tro hun har holdt på i en og en halv måned.

– Men det er da så moro, så ..., sier Aslaug med et bredt smil før hun går bort til Greta Zorriasateiny for å levere den inn og motta velfortjente kroner for den jobben hun har gjort.

STRIKKEJAKKE, IGJEN: Greta Zorriasateiny (til venstre) tar imot nok en strikkejakke fra Aslaug Bakke. Det er en av de mest populære varene som er hos Salgsbua i Strandgata.

STRIKKEJAKKE, IGJEN: Greta Zorriasateiny (til venstre) tar imot nok en strikkejakke fra Aslaug Bakke. Det er en av de mest populære varene som er hos Salgsbua i Strandgata. Foto:

Mer enn 1.150 har bidratt

Gjennom Salgsbuas mer enn 40 år lange historie, er det mange som har bidratt til dette populære tiltaket. Det hele dreier seg om frivillighet, men frivilligheten er så betydningsfull at godt over 1.150 personer er registrert som bidragsytere.

– Det er ganske så utrolig å kunne vise til så mange navn som har gjort en jobb for oss, og ikke minst for seg selv, sier Greta Zorriasateiny (81).

I likhet med Signe føler hun det er så godt i hverdagen å ha Salgsbua å gå til.

– Dette er som en jobb for oss, altså, vi har noe å gå til. Vi har noe å glede oss til, og vi kan bidra i hverdagen til glede, forhåpentlig, for andre enn oss selv og, sier Signe og Greta så godt som i kor.

Pensjonisttilværelsen er en helt annen

Signe, som i mange år var ansatt vegg i vegg med lokalene til Salgsbua, utestedet Svare & Berg, har opplevd utfordringene det er å ikke ha noe å gjøre.

– Jeg har opplevd å havne i de arbeidslediges rekker. Det var ikke trivelig!

– Men nå, i en alder på 76 år, har jeg "en jobb" å gå til her på Salgsbua. Her får jeg "rive litt kjeft" med trivelige kolleger, og ikke minst får gubben (Oddmund) litt fri fra meg på dagtid. Det kan jo hende han trives med det, sier Signe med en god latter.

DET TAR SEG OPP: Fra nå og framover mot julehøytiden er det travle dager i vente for Signe Dyresen og de andre frivillige ved Salgsbua.

DET TAR SEG OPP: Fra nå og framover mot julehøytiden er det travle dager i vente for Signe Dyresen og de andre frivillige ved Salgsbua. Foto:

– Vi stoler på han Einar

Hos alle de tre damene er det ingen tvil om at ordfører Einar Busterud har ei stor stjerne, og de stoler på at han ordner opp, sammen med et politisk flertall.

– Det er for oss tre, og alle de andre som har Salgsbua som møtested og kall det gjerne en arbeidsplass, at det fortsatt blir mulig for oss å drive på. Vi er overbeviste om at det er behov for oss, og vi er overbeviste om at både gamle og unge kunder vil ha oss videre i bybildet, sier Greta, Signe og Aslaug.

HÅPER PÅ VELVILJE: Det håpes på positiv velvilje med tanke på kommunal støtte til Salgsbua også i åra framover.

HÅPER PÅ VELVILJE: Det håpes på positiv velvilje med tanke på kommunal støtte til Salgsbua også i åra framover. Foto:

Artikkeltags