Norsk Tipping-ansatte angripes av sinte måker

Aggressive måker angriper nå Norsk Tipping-ansatte på vei inn og ut av jobb.

DEL

– Da jeg skulle inn på jobb kom det ei måke bakfra og klapset til meg skikkelig i bakhodet, forteller Norsk Tipping-ansatt Kai-Roar Skjærbekk.

Dobbeltangrep

Å involvere seg i pengespill handler om risiko. I disse dager er det risikabelt for de ansatte ved Norsk Tipping å ta seg inn på sin egen arbeidsplass.

Flere forteller om ubehagelige nær-måke-opplevelser. Og om uventede angrep fra oven.

– Jeg kom mot hovedinngangen og ble angrepet av ei måke. Først et klaps bakfra. Jeg gikk noen skritt til, og da fikk jeg et nytt klaps til fra ei ny kråke. To ørefiker, sier Skjærbekk fra sikkerhetsavdelingen.

Da han kom tilbake en andre gang ble det et nytt angrep:

– 10–15 meter unna trappen kom det en sånn ... stupbomber. «Vooosj!» Rett mot meg. Jeg kavet i armene, og da dro den i «lift-off-spaken» og lettet til værs igjen, rett foran meg.

UTENFOR KONTORET: Geir Rossvoll har fotografert måkene på nært hold. De oppholder seg rett utenfor kontorvinduet hans.

UTENFOR KONTORET: Geir Rossvoll har fotografert måkene på nært hold. De oppholder seg rett utenfor kontorvinduet hans. Foto:

Kollega Arve Skjølstad fra strategi og org-avdelingen har også en opplevelse:

– Jeg ble også angrepet. Kjente bare lufttrykket rett bak meg. Det ble skikkelig nærkontakt.

Noen av de kvinnelige ansatte på tippinga har gjemt seg bak busker under angrepene.

En annen ansatt fikk en måkemøkk på klærne da hun skulle inn hovedinngangen.

Tjøstel Ree-Lindstad, leder av eiendomsavdelingen, har kommet til. Han fikk det ubehagelige oppdraget å gå opp på taket for å bedømme situasjonen.

– Jeg tror det dreier seg om totalt fire måler, hvorav to er måkeunger. Da jeg var på taket hadde imidlertid ungene forlatt reiret som jeg fant.

– Jeg hadde håpet å kunnet gjøre noe slik at de forflyttet seg vekk fra hovedinngangen, og at de heller valgte en annen del av taket. Men fikk ikke gjort noe.


– Ja, hva skal dere gjøre?

– Vi får ikke lov å flytte dem. Vi må nok la måkene være i fred, og håpe at det går over i løpet av noen dager, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl.

Farlig måkemøkk

Måker er fredede dyr, og det er ikke lov å fjerne reder under hekkingen. Å ta livet av måker er strengt forbudt.

Ifølge skadedyrkontrollfirmaet Rentokil er aggressive måker et kjent problem. Og problemet er økende, for måkene søker seg i stadig større grad mot bygg og boliger.

Måker med barn blir veldig aggressive når de skal forsvare ungene sine.

Måkene lager mye støy og kan forringe folks nattesøvn eller arbeidshverdag.

Og med ekskrementer som inneholder sterk syre, så ødelegger ikke bare måkemøkk fasadene, men det utgjør faktisk en potensiell helserisiko.

Det man kan gjøre er å lime opp pigger på tak og steder hvor måker trives, slik at de tvinges til å fly videre for å finne seg andre steder å lande.

Og lukk søppelkassene. For måkene er på jakt etter mat som de finner i søpla.

Artikkeltags