Får skjenke til klokka 03

VENTER RUSH: Jørn Nielsen (Gregers), Remo Andre Martinsen (Heia Hamar), Jan Henrik Knudsen (Irishman), Roar Øverli (Distrikt 23/Sebs) og Morten Melby (Hamar Sportsbar/No. 41) er klare for Elton John.

VENTER RUSH: Jørn Nielsen (Gregers), Remo Andre Martinsen (Heia Hamar), Jan Henrik Knudsen (Irishman), Roar Øverli (Distrikt 23/Sebs) og Morten Melby (Hamar Sportsbar/No. 41) er klare for Elton John. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En gruppering av utestedene i Hamar gikk sammen og søkte om utvidet skjenketid i forbindelse med Elton John-konserten, og fikk ja.

DEL

Les også: Slik blir Elton-kvelden.

– Vi som driver utelivsbransjen i Hamar samarbeider mer enn folk tror, sier Remo Andre Martinsen fra Heia Hamar.

En gruppe utesteder har en lukket Facebook-side hvor de utveksler ideer og erfaringer for å løfte utelivet i Hamar og for å unngå dobbeltbookinger av arrangementer.

Og nylig gikk de sammen om å søke kommunen om utvidet skjenketid. Fellessøknaden ble signert av Heia Hamar, Gregers, O'Learys, Nagomi, Irishman, Distrikt 23, Sebs, Hamar Sportsbar, Docile, Nellie og Ballroom.

– Vi får servere til klokka 03 og ha åpent til 03.30 natt til lørdag. Men byen kommer til å eksplodere etter Elton John-konserten, så ha litt tålmodighet med oss. Det blir køer, og vi forsøker å servere folk så godt vi kan. Og ikke bli grinete om du ikke kommer inn. For akkurat denne fredagen er det litt unntakstilstand, sier Jan Henrik Knudsen fra Irishman.

Med 10.000 billetter solgt sier det seg selv at det kommer til å bli fullt på utestedene i Hamar. Køer og utålmodige mennesker.

– Vi kan ikke slippe inn flere enn vi har lov til, sier Knudsen.

– Under skøyte-VM var det mange som valgte å ikke kommer til Hamar fordi de trodde at utestedene stengte tidligere. Men vi hadde jo fått ekstra åpningstid sammen. Å få til litt senere åpningstider i forbindelse med store arrangementer er jo god reklame for Hamar, sier Roar Øverli fra Distrikt 42 og Sebs.

– Vil dere ha oftere lengre åpningstider?

– Behovet er veldig forskjellig fra utested til utested. Folk i Hamar er nå oppdratt med at skjenkingen til vanlig stenger skjenkingen klokka 01.30, så i de tilfellene vi har fått lov å holde åpent lengre så har det likevel ikke vært noen enorm omsetning den siste timen, sier Martinsen.

Og nå har de en idé som kan bli satt ut i live:

– Vi har lyst til å prøve oss med bedriftsquiz, der man blir nødt til å besøke alle utestedene i Hamar, sier Martinsen.

– Vi får se hva det blir til på høsten.

Artikkeltags