- Hva med å kalle Vangsvegen for "Mjøsavenuen"

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen åpnet Vangsvegen i Hamar. Morten Aspeli og Aud Riseng holdt snora.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen åpnet Vangsvegen i Hamar. Morten Aspeli og Aud Riseng holdt snora. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Da Fylkesmann Sigbjørn Johsen offisielt åpnet nye Vangsvegen fredag formiddag var han freidig nok til å foreslå et nytt navn på innfartsåren til Hamar.

DEL

- Vangsvegen er ikke bare adgangen til Hamar, men også til Mjøsa, sa Fylkesmann Johnsen og erkjente samtidig at han var litt på tynn is med sitt spreke forslag.

- Men hva med å, i allefall på folkemunne, kalle denna gata for "Mjøsavenuen", kom det fra Johsen før snora ble klippet.

- Staten tok regninga

Den nye Vangsvegen som har kostet 66 millioner kroner var ferdig og klar for trafikanter allerede til CC-åpningen i november i fjor, men mye har blitt gjort siden. Blant annet steinlegging og beplantning.

- Det var viktig for oss å bli ferdig til CC Stadion åpnet, og vi hadde en positiv og utålmodig aktør i CC som pushet oss, forteller vegdirektør Aud Riseng.

Spesielt er det også at innfartvegen gjennom Hamar er en riksveg, men den trafikkbelasningen det fører med seg. Når vegen nå skulle bygges var det kanskje likevell en fordel - i allefall for Hamar kommune.

- Staten har tatt store deler av regninga. CC Stadion har finansiert rundkjøringa ned til parkeringshuset og fortauet, opplyste Riseng

- Vi var glade for at dette var en riksveg da prosjektet skulle finansieres, supplerte ordfører Aspeli.

Første sykkelfelt i Hedmark

Hun forteller at det har vært en sammensatt og komplisert prosess å få vegen slik den nå framstår.

- Vi har måtte ta hensyn til alle trafikanter, men samtidig har de myke fått et ekstra fokus. De syklende har fått egne sykkelfelt på hver side av vegen.

De røde sykkelfeltene er de første i sitt slag i Hedmark.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen åpnet Vangsvegen i Hamar.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen åpnet Vangsvegen i Hamar. Foto:

- Det er sikkert uvant for mange, men det blir vi vant til. De er heller ikke spesielt lange der de går bort til Statoil, men ett sted må vi starte, sier Riseng.

- Kjenner på en urban følelse

Ordfører Morten Aspeli var stolt over gaten Hamar nå har åpnet.

- Det er hovedfartsåra inn i byen vår. Den framstår nå flott, moderne og publikumsvennlig. Man kjenner på den urbane følelsen i Vangsvegen, sier han.

Anders Meyer i Syklistenes landsforening takket for vegstubben med sykkelfelt og oppfordret til å forlenge disse utover mot Ridabu når byen skal knyttes sammen med ny E6.

Artikkeltags