Snart havner FM-radioene på fyllinga

PÅ DYNGA: FM-radioene har dukket opp på gjenvinningsstasjonen på Stavsberg.

PÅ DYNGA: FM-radioene har dukket opp på gjenvinningsstasjonen på Stavsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sirkula er forberedt på at det i april vil komme store mengder av FM-radioer på gjenvinningsstasjonene.

DEL

FM-nettet stenges 14. april (P4 og Radio Norge 16. juni) i Hedmark. Allerede nå begynner det å bli en del FM-radioer i avfallet på Stavsberg og de andre gjenvinningsstasjonene i Hamar-området.

– Vi hadde nok trodd det skulle være mer enn vi har sett så langt, men vi er forberedt på at det blir mye mer fra april og har god kapasitet til å ta imot apparatene, forteller leder for innsamling hos Sirkula, Terje Dahl.

Sirkula har forberedt seg på at det blir mer gamle og nye FM-radioer i avfallet. Det er anslått at det er nærmere åtte millioner norske FM-radioapparater som vil bli avleggs med omleggingen.

– Hva skjer med FM-radioene?

– Vi har avtale om at radioene skal sendes ned til Stena Recyling, som har spesialisert seg på å ta imot elektronikkavfall. De plukker ned radioene og tar ut det som kan gjenvinnes. Mesteparten går tilbake til materialgjenvinning, forklarer Dahl.

Minst 93 prosent av en radio kan gjenvinnes.

Det er de store riksdekkende FM-kanalene og kommersielle lokalradioer i storbyene som slukker på FM. Lokalradio vil fortsette å sende på FM som tidligere, som Hamarradioen (tidligere Radio Exact) i vår by.

Artikkeltags