- Jeg ble helt fra meg av glede da jeg ble spurt om å være med på dette prosjektet!

Kim Rysstad

Kim Rysstad Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kim Rysstad fra Furnes gir ut juleplate med selveste London-filharmonikerne.

DEL

(Ringsaker Blad) Den prisbelønnede vokalisten Kim Rysstad, bosatt på Jessnes, har spilt inn en vakker og tidløs juleplate med London Philharmonic Orchestra. Storproduksjonen har fått navnet «Snøen laver ned» og slippes fredag 1. desember.

Magisk tolkning

Albumet starter med Kim Rysstads magiske tolkning av «Stjernesludd» som kan lokke frem tårene hos hvem det skulle være - en perfekt innledning til resten av platen, står det i en pressemelding.

Musikken og sangene på «Snøen laver ned» veksler mellom det vare og forsiktige på «Stille natt» og «Besvärjelse” til det store og heftige i «Happy New Year» og «Det va då» eller «O helga natt».

- Jeg ble helt fra meg av glede da jeg ble spurt om å være med på dette prosjektet. Å spille inn en plate med selveste London Philharmonic Orchestra er en stor ære! sier Kim Rysstad.

- Drømmen om å gjøre en juleplate har vært med meg i mange år. Nå, når denne drømmen har gått i oppfyllelse, så må jeg i år ha vært ekstra snill siden jeg ble spurt om å gjøre det sammen med London Philharmonic Orchestra. Mitt ønske for denne jula er at du som lytter finner litt julefred når du setter på denne plata, sier Rysstad.

Bakgrunn

Kim Rysstad er en Spellmannsnominert, prisbelønnet A-klasse kveder og sanger fra Rysstad i Setesdal. Med sin medvirkning i Melodi Grand Prix 2012 og ”Beat for Beat” ble publikum både i tv og radio for alvor kjent med Kim Rysstads stemme. Låtene ”Så Vidunderleg” og ”Ein song er ein song” har til sammen vært over et halvt år på NRK P1 sine spillelister. Debutplata ”Tak hardt uti hand” som kom i 2007 ble kåret til ”Årets Solo Album” under Folkelarm og andreplata ”Vegen” ble nominert til Spellemanprisen 2011.

Rysstad har siden debuten jobbet sammen med mange store norske produsenter, musikere, og artister, deriblant Knut Reiersrud, Håkon Iversen, Stian Carstensen, Sigrid Moldestad og Trio Mediaeval. Kim har sunget duett med Silje Nergaard og Anne Grete Preus, og ved flere anledninger vært solist med Kristiansand Symfoniorkester. 

Artikkeltags