Nytt konsern med 450 ansatte og årsomsetning på 2,5 milliarder

Artikkelen er over 1 år gammel

Volmax, Bil-Service og bilSpiten danner storkonsern, og vil satse tungt i eiendom og teknologi.

DEL

(Ringsaker Blad) Tre tradisjonsrike selskaper med til sammen 150 års historie blir en av landets største bil- og lastebilforhandlere, skriver de i en pressemelding.

Investerer 400 millioner

Volmax har egne avdelinger på Furnes og Kongsvinger som betjener kunder over hele Hedmark fylke. Nå posisjoneres det for videre vekst med sterk satsning på teknologi og kompetanseutvikling. De neste årene skal det også investeres 400 millioner i eiendom, som blir et eget forretningsområde i det nye konsernet.

450 ansatte

Konsernet som vil hete Cognia vil få en årsomsetning på rundt 2,5 milliarder og ha rundt 450 ansatte fordelt på 13 lokasjoner i Vestfold, Buskerud, Telemark, Hedmark og Østfold.

– Eiersammenslutningen er et resultat av et felles ønske om å skape et sterkt konsern og posisjonere det for vekst. Ikke minst vil vi rigge oss for endringene bilbransjen står i og som vil prege vår virksomhet i årene fremover. Bilselskapene drives videre under samme navn og samme ledelse som i dag, i tillegg etableres to nye selskaper, Cognia Eiendom og Cognia Technology. Dette forteller Grant T. Larsen som vil tiltre som konsernsjef for Cognia, i tillegg til å lede Volmax som tidligere.

Eiendom, teknologi og kompetanse

– Ved å forene våre eierinteresser i en konsernmodell, får vi tilført finansielle muskler som gjør at vi kan foreta investeringer i eiendom, teknologi og ikke minst kompetanse. Disse faktorene vil bli avgjørende for å utvikle kjernevirksomheten som er bil og lastebil. Bilbransjen er i omstilling der ny teknologi utfordrer eksisterende forretningsmodeller. For oss blir teknologi og eiendom viktige premissleverandører for å utvikle kjernevirksomheten, legge til rette for vekst og sikre arbeidsplasser. Gjennom eiendomsselskapet skal vi de nærmeste årene investere 400 millioner, både i eksisterende portefølje men også i nye eiendomsprosjekter som kan være næring eller bolig, forteller Marius Spiten-Nysæter, direktør for forretningsutvikling i Cognia, sier de i pressemeldingen.

Grunnlag for videre vekst

Virksomheten i de tre selskapene har lange tradisjoner med Volvo, både på personbil- og lastebilsiden. I det nye konsernet vil det være en dedikert ansvarlig for Volvo personbil.

- Dette er en veldig spennende sammenslåing, som vi tror svarer bra på de utfordringene bilbransjen står ovenfor fremover. Våre interesser er godt ivaretatt og vi ser at den nye eiersammenslutningen lager et solid grunnlag for videre vekst, sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norway, i pressemeldingen.

Artikkeltags