Gå til sidens hovedinnhold

Busterud tiltrer 21. oktober

Einar Busterud og «Regnbuealliansen» ble enige

Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag kom Einar Busterud til enighet med rådmann og Morten Aspeli at han tiltrer som ordfører 21. oktober.

– Dette er lokalpolitisk historie, sa Busterud da han presenterte den såkalte «Gravdahl-Astoria-erklæringen», der BBL, Høyre, Miljøpartiet De Grønne, Venstre og Senterpartiet nå går sammen om å styre Hamar de neste fire årene.

Busterud feiret sin 62-årsdag forrige fredag, og kunne neppe har fått en bedre bursdagsgave enn flertall i kommunestyret og blir dermed ordfører for andre gang i Hamar.

– Hvordan har uka vært?

– Det har vært veldig mye hyggelige tilbakemeldinger, men jeg tror at alle er glade for at valgkampen er over.

– Hvordan kommer folk til å merke at du er tilbake?

– Jeg liker å prate med folk, jeg liker å få innspill fra folk og liker at folk har synspunkter. Og jeg tror at folk liker at jeg har synspunkter, selv om de ikke alltid er enige med meg.

– Og politisk, hva blir forskjellen?

– Jeg tror vi må ta fatt der vi slutter. Vi må bygge denne kommunen videre. Men det aller viktigste nå er å få oversikt og styring på økonomien. Nå skal vi rydde opp i Hamars økonomi. Vi går til verket med stor grundighet sammen med ansatte og en ny rådmann.

– Hvordan jobber du fram mot den dagen du tar over?

– Bruker mye tid på samtaler med brukermiljøer i alt fra idrett til næringsliv, og folk i organisasjonen. Og selvfølgelig de jeg skal samarbeide med. Nå har jeg tenkt å ta meg en uke ferie, også skal jeg bruke den første tiden som ordfører på å besøke flere deler av kommunen, sier Busterud som tar permisjon fra jobben i Norsk Tipping.

– Vi trenger en god politisk stemning i byen. Og vi trenger at det er grunnleggende enighet om de store tingene som skal avgjøres i Hamar.