Gå til sidens hovedinnhold

Investerer 30 millioner på Hamar

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter påske begynner utbyggingen av en ny fabrikk og nytt administrasjonsbygg med kurs- og kompetansesenter på Hamar.

nvesteringen har en totalramme på 30 millioner kroner. Med den planlagte utbyggingen på Rudshøgda skal Betong Øst dermed investere totalt 50 millioner kroner i Mjøsregionen fremover.

– Vi øker kapasiteten vår for å møte kommende samferdselsprosjekter i området, samtidig som det er vesentlig for oss å ivareta vår gode dialog og leveringsdyktighet til våre faste lokale kunder. Med vår lange erfaring fra tilsvarende prosjekter vet vi hva som kreves. Vi ser nå at det er helt nødvendig å investere i økt kapasitet, sier daglig leder Erik Veiby.

Dobbel kapasitet

Utbyggingen er beregnet å være ferdig i fjerde kvartal 2017. Den nye fabrikken skal bygges på bedriftens eksisterende tomt på Trehørningen, som ligger strategisk plassert like ved E6 utenfor Hamar sentrum. Dermed vil Betong Øst ha to separate produksjonslinjer på samme tomt. Det gir bedriften leveringssikkerhet og mer enn dobbel kapasitet.

I forbindelse med nytt administrasjonsbygg, skal Betong Øst også bygge et kurs- og kompetansesenter. Det vil inneholde både nytt laboratorium og nye kurslokaler til Betong Øst-skolen.

Betong Øst-skolen bygger kompetanse hos både kunder og ansatte gjennom å holde fagdager og seminarer med aktuelle nyheter og temaer. De seneste årene har det vært en stor økning i antall deltakere på kurs og seminarer.

– Vi ser helt klart verdien i å spre kunnskap rundt produktet betong. På denne måten setter vi dialogen med våre kunder og samarbeidspartnere i fokus. Utbyggingen på Hamar med kurslokaler og laboratoriet tilpasset undervisning viser hvordan vi i Betong Øst øker satsingen på dette i fremtiden, sier Bjørn Kyltveit, leder av Betong Øst-skolen.

Flere investeringer

Samtidig som planene på Hamar gjennomføres, har Betong Øst lagt alt til rette for flere store investeringer i regionen. Betong Øst skal investere 20 millioner kroner i en ny fabrikk på Rudshøgda. Den skal på sikt ta over for fabrikken i Brumunddal. I tillegg ligger det en klargjort tomt tilgjengelig på Stange (Sørli).

– På denne tomten har vi mulighet til å rigge en semi-mobil fabrikk på veldig kort tid hvis vi ser det nødvendig. Tomten på Stange vil bli en viktig brikke ved en eventuell leveranse til veg- og jernbaneprosjektene som kommer i dette området, sier regionsjef Øystein Bækkelien.

I tillegg investerer Betong Øst i flere topp moderne semitrailere til transport av betong.

– De har vesentlig høyere lastekapasitet enn våre standard betongbiler og vil bli en viktig brikke for å imøtekomme økt volum og leveringsdyktighet, sier Bækkelien.