Storaksjon for trygg påsketrafikk

Frank Roger Brakstad i Circle K og Liv Røssland, daglig leder for NAF avd. Bergen og omegn, er klare til å gå i gang med årets påskeaksjon. Foto: Circle K

Frank Roger Brakstad i Circle K og Liv Røssland, daglig leder for NAF avd. Bergen og omegn, er klare til å gå i gang med årets påskeaksjon. Foto: Circle K

Artikkelen er over 3 år gammel

Er bagasjen sikret? Har dekkene riktig lufttrykk? Førstkommende fredag og lørdag står NAF og Circle K klare til å hjelpe og veilede bilister ved stasjonene på Alvdal, Arkoveien, Furnes, Hernes og Tynset.

DEL

(Ringsaker Blad) – Med bilen full av påskebagasje er det viktig å sjekke lufttrykket og at bagasjen er pakket skikkelig. Da kommer du deg trygt fram til påskefjellet eller hytta ved sjøen, uttaler Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF, i en pressemelding.

Vil ha færre påskeulykker

Årets påskeaksjon gjennomføres ved 64 Circle K-stasjoner over hele landet, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Dette er 8. år på rad at NAF og Circle K arrangerer storaksjonen, der hensikten er å redusere antall ulykker i påsketrafikken.

Fredag 7. april gjennomføres påskeaksjonen i Furnes.

– Denne aksjonen har vært en stor suksess i de årene vi har hatt den. De fleste bilistene setter stor pris på rådene de får av våre utplasserte eksperter og frivillige. Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg sier at vi har avverget noen trafikkfarlige situasjoner opp igjennom årene, sier Frank Roger Brakstad, aksjonsansvarlig i Circle K.

Usikret iPad blir 36 kilo i bakhodet

Det er fort gjort å glemme viktige ting når en hel familie samt store mengder bagasje og mat skal stues inn på noen kvadratmeter med hjul under. For eksempel at harde gjenstander må sikres når de ikke er i bruk. Ifølge Statens vegvesen vil en bråstopp i 70 kilometer i timen føre til at en usikret iPad braser inn i seteryggen eller bakhodet foran med en kraft på 36 kilo.

Tungt lastede skibokser på taket er en annen gjenganger i påsketrafikken, og går utover bilens kjøreegenskaper. En del har også feil lufttrykk i dekkene. Det gir dårligere veigrep og øker sjansen for å ende i grøfta eller fjellveggen.

143 ulykker hvert år

I snitt skjer det 143 ulykker i påsketrafikken hvert år, ifølge beregninger Statens vegvesen har gjort mellom 2006 og 2015. 4,3 personer dør i snitt i trafikkulykker i påsken, mens 18 ble hardt, i mange tilfeller varig, skadd. De siste 2-3 årene har det vært en nedgang i ulykker, skader og dødsfall i påsketrafikken.

Artikkeltags