Gå til sidens hovedinnhold

Falsk læremotivasjon

Komikeren Herodes Falsk møtte Hamar katedralskole-elevene

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vær deg selv! var rådet Herodes Falsk ga elevene ved Hamar katedralskole.

Gjennom fire tiår har komikeren Herodes Falsk underholdt nordmenn. Tirsdag skulle han motivere Hamar-elever til å skaffe seg læreplasser.

– Vær deg selv. Det er viktigere enn den jobben du gjør. Hvordan du oppfører deg er til syvende og sist det aller viktigste. Hvordan du oppfører deg overfor kollegaer, sjefer eller hvem du måtte møte her i livet, var Herodes Falsk sitt råd.

Han regnes som Norges første stand-up-komiker, og er mest kjent i tospann med Tom Mathisen, og i trespann med Jahn Teigen som Prima Vera.

Under foredraget på Hamar katedralskole viste han seg fra en mer seriøs side. Falsk brukes nemlig mye som foredragsholder innen motivasjon – særlig rettet mot bedrifter.

– Å snakke med skoleelever er jeg litt ukjent med. Den første gangen var faktisk her på Hamar i fjor. Men de likte det så godt at de tydeligvis ville ha meg tilbake, sier Falsk.

Gjennom et fireukerskurs skal VK2-elevene og andre elever som ikke har læreplass motiveres til å søke og finne seg en læreplass innenfor sitt fagområde.

– Temaene er motivasjon, bevisstgjøring, arbeidslivskompetanse, innsikt i arbeidslivet, søkeprosessen, mulighetene, relasjoner og nettverk, for å nevne noe, sier rådgiver og karriereveileder Tove Spikkerud.

Hun håper at lokale bedrifter med ledige læreplasser eller som ønsker et samarbeid tar kontakt med Hamar katedralskole snarest.