I november er det duket for en ny utgave av Lutefiskfestivalen og også i år er det nyheter i programmet. I fjor inngikk festivalgeneral Oddvar Hemsø et samarbeid med Salvatore Putzu på Il Teatro som avstedkom tre retter på menyen med tørrfisk som hovedingrediens. Uten at noe er spikret antyder Hemsøe at dette samarbeidet skal videreføres også i år. Men det har også tilkommet andre samarbeidspartnere, kortreiste sådan, slik at tilbudet i år potensielt skal være enda mer forlokkende for folk utenfra.

Håper på turister

De tidligere utgavene av Lutefiskfestivalen har i all hovedsak appellert til Hamars befolkning og de i umiddelbar nærhet. Sånn kan det fort bli i år også, men Hemsøe håper at turistene som i år oppdaget Hamar skal la seg friste av en ny tur i november.

– Hotellene i Hamar kan melde om ganske mange gjester fra Oslo det siste året. Der var jo alt stengt ned mye lengre og dermed reiste mange ut for å oppleve litt, deriblant til Hamar, sier Hemsøe.

Og om de lar seg friste av lutefisk kan de jo like gjerne få med seg Hamarrevyen som har premiere 3. november og som har åtte forestillinger fra onsdag til søndag.

– Revyen skal treffe folk uansett hvor man er fra, sier han.

Langbord og sølvtøy

Men tilbake til samarbeidet som er nytt av året: I år er nemlig både Hamar Teater og Hotell Victoria med på laget og dermed blir det en veldig kompakt opplevelse for de som vil ha både latter, losji og lutefisk.

Hamar Teater dekker nemlig langbord til 100 stykker i festsalen lørdag. Da vil det bli servert lutefisk etter den første forestillingen slik at folk har muligheten til å spise både etter den forestillingen og før lørdagens andre forestilling.

– Hotellet finner fram sitt gamle sølvtøy og maten blir tilberedt på hotellets kjøkken av kjøkkensjef Geir Arne Strøm. Her snakker vi det ultimate samarbeid, sier Hemsøe.

For om det skulle komme tilreisende med tog vil turen opp fra togstasjonen være den eneste distansen de må tilbakelegge til fots den kvelden.

– Her får vi alt samlet i samme bygning, sier Hemsøe.

Det vil for øvrig også bli lutefiskservering på Stortorvets Gjestgiveri og på Schwenkes vinkjeller.

Sultne på normalt uteliv

Foreløpig er det åtte hundre billetter tilgjengelig til Hamarrevyen, altså hundre til hver forestilling. Hemsøe håper det kommer oppmykninger av koronarestriksjonene slik at det frigjøres flere plasser. Han tror det kommer til å bli skikkelig rift om billettene om det ikke blir åpnet for flere enn 100 publikummere pr. forestilling.

– Vi har allerede solgt omtrent 350 billetter og det er veldig bra. Jeg tror folk begynner å bli veldig sultne på et normalt uteliv nå og ingen skal lure på om smittevernet blir ivaretatt. Det er helt trygt å komme, sier Hemsøe.