Subway-selskapet er konkurs

I RETTEN: Skatteoppkrever Jorunn Heidi Kørra (til venstre) fikk medhold i konkursbegjæringen. Dermed var konkursen en realitet før advokat Peter Skarbøvig og advokatfullmektig Kine Marie Utrimark fikk lagt fram et tilsvarende krav på vegne av de ansatte.

I RETTEN: Skatteoppkrever Jorunn Heidi Kørra (til venstre) fikk medhold i konkursbegjæringen. Dermed var konkursen en realitet før advokat Peter Skarbøvig og advokatfullmektig Kine Marie Utrimark fikk lagt fram et tilsvarende krav på vegne av de ansatte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Driftsselskapet bak de tre stengte Subway-restaurantene i Elverum og Hamar, er konkurs. Den anslåtte gjelden er rundt 750.000 kroner.

DEL

(Østlendingen) Konkursen i selskapet Inbora Food AS ble åpnet av Sør-Østerdal tingrett onsdag, etter en begjæring fra Staten ved Skatteoppkreveren i Elverum.

Skatteoppkrever Jorunn Heidi Kørra stilte i retten med et samlet krav på 268.865 kroner. Her inngår manglende innbetalt arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk av skatt, forsinkelsesrenter og gebyrer.

Dommerfullmektig Kristian Magnus Svor slo fast at konkursbegjæringen var lovlig forkynt for eieren av Inbora Food AS, Hasse Lud. Han møtte ikke selv opp, og man har ikke fått kontakt, men vilkårene for konkursåpning er likevel til stede. Dermed ble boet til selskapet tatt under behandling som et konkursbo.

Krav fra de ansatte

Til stede på tilhørerplass var advokat Peter Skarbøvig og advokatfullmektig Kine Marie Utrimark. De representerer cirka 30 ansatte i Inbora Food AS. Deres samlete krav er på oppimot en halv million kroner, og konkursbegjæringen fra de ansatte skulle behandles i et påfølgende møte.

Slik gikk det ikke: En konkurs kan kun åpnes én gang, og dermed blir dette kravet nå i stedet oversendt bostyrer.

– Det er snakk om en god del deltidsansatte, ved alle de tre restaurantene, opplyser Utrimark.

STENGT: Subway-restauranten på Kremertorget har vært stengt siden før jul.

STENGT: Subway-restauranten på Kremertorget har vært stengt siden før jul. Foto:

Tre stengte spisesteder

Inbora Food AS har drevet Subway-restaurantene på Kremmertorget i Elverum, på Maxi i Hamar og på CC Hamar. De ansatte stengte selv restaurantene i vinter, dels på grunn av manglende utbetaling av lønn, dels fordi vareleveringen hadde stanset.

– Hvordan har deres klienter opplevd denne perioden?

– Jeg har hatt kontakt med én person, og vi har snakket om saken, ikke om hvordan hun har opplevd det. Hun har vært mest opptatt av å ivareta dem hun jobber med, svarer Utrimark.

Lønn tidligst neste år

Likevel slår hun fast at det har vært tøft og stressende å stå i en uavklart situasjon og uten lønn. Nå blir det opp til Lønnsgarantifondet å ta seg av lønnsbiten.

– Jeg tipper at det fort går et halvt år til et år før Nav utbetaler lønn. Da snakker vi om iallfall 2019, konstaterer Peter Skarbøvig.

Advokat Geir Langhelle er oppnevnt som bostyrer. Han har foreløpig ikke rukket å sette seg inn i saken. Første skiftesamling holdes 9. mai.

Østlendingen har ikke lykkes i å få en kommentar fra eieren av Inbora Food AS, Hasse Lud. Heller ikke Lasse Ellingsen, fungerende senterleder på Kremmertorget, har så langt vært tilgjengelig for en kommentar.

Artikkeltags