Kleskjeden Pm slås konkurs – har butikker i Elverum og Hamar

KONKURS: Kleskjeden Pm er konkurs. Det er ennå usikkert hva som vil skje med butikken på Amfi i Elverum.

KONKURS: Kleskjeden Pm er konkurs. Det er ennå usikkert hva som vil skje med butikken på Amfi i Elverum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter kraftige underskudd må kleskjeden Personlig mote (Pm) gi opp. Kjeden har butikker både i Elverum og på Hamar.

DEL

(Østlendingen) Østlendingen har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med daglig leder i Elverum-butikken, men senterleder Lene Faraasen sier at forretningen på Amfi har gått bra.

– Det vi vet, er det vi har lest i avisen. Når en kjede går konkurs, er vanlig prosess at en bostyrer kommer inn, og så er det bankene som hovedkreditor som tar en vurdering for hvordan man løses det videre. Det kan skje at bankene går inn og driver enkeltbutikker videre, sier hun til Østlendingen.

Fin vekst i Elverum

Utover det vet hun ingenting om hva som vil skje med butikken på Amfi.

– Men vi ser at Pm har hatt en fin vekst her i Elverum, så vi synes det er trist fordi utviklingen her har vært så god. Jeg håper vi finner en løsning slik at butikken driftes videre, sier Faraasen.

KONKURS: Kleskjeden Pm er konkurs.

KONKURS: Kleskjeden Pm er konkurs. Foto:

Daglig leder på CC Hamar-butikken, Solveig Sundby Haugen, vil ikke si noe om konkursen.

Kleskjeden Pm retter seg inn mot voksne kvinner. Ifølge Dagens Næringsliv har kjeden slitt i lang tid med et samlet underskudd på 73 millioner kroner de tre siste årene.

– Ikke klart å snu

– Vi har nettopp gjennomført en total revitalisering av produktene våre, vi har utviklet et nytt og moderne butikkonsept og vi er i sluttfasen for åpning av nettbutikken vår. Vi må likevel erkjenne at markedsutfordringene har vært for store, og at vi ikke har klart å snu virksomheten raskt nok, sier administrerende direktør Marianne Bjarstad i PM Retail i en pressemelding.

Selskapet har 51 butikker og 270 ansatte. Selskapet hadde en omsetning på 281 millioner kroner i fjor.

– Sammen med våre eiere har vi kjempet hardt for å unngå oppbud. Eierne har engasjert seg sterkt i snuoperasjonen, og de har bidratt til et konstruktivt samarbeid med vår långiver, sier Bjarstad.

Regnskapstallene til morselskapet bak PM-kjeden under:

Artikkeltags