Går sammen om å lage stort kickoff for Innlandet

GÅR SAMMEN: Distriktsleder i LO Innlandet, Iver Erling Støen, NHO Innlandet-regiondirektør Jon Kristiansen, konsernsjef Richard Heiberg og kommende fylkesrådmann Tron Bamrud ser fram til at Hedmark og Oppland smelter sammen til Innlandet fra nyttår.

GÅR SAMMEN: Distriktsleder i LO Innlandet, Iver Erling Støen, NHO Innlandet-regiondirektør Jon Kristiansen, konsernsjef Richard Heiberg og kommende fylkesrådmann Tron Bamrud ser fram til at Hedmark og Oppland smelter sammen til Innlandet fra nyttår. Foto:

Fire kjemper går sammen om å skape Agenda Innlandet for å få til et skikkelig avspark når to fylker går sammen til ett.

DEL

– Nå er det bare to og en halv måned til at vi får denne nye superregionen, kalt Innlandet. Det blir et område større enn Danmark, bestående av 46 kommuner og 370.000 innbyggere. Dette gir oss fantastiske muligheter som vi må utnytte! Vi må utlyse kraften som ligger i oss selv, sier regiondirektør i NHO Innlandet entusiastisk, og får støtte av kommende fylkesrådmann Tron Bamrud, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg og distriktsleder i LO Innlandet, Iver Erling Støen.

Årlig konferanse

Det nye samarbeidet mellom de fire gigantene er kalt Agenda Innlandet. Kvartetten har som mål å vokse til å bli flere etter hvert, men først skal de sammen dra i gang et stort arrangement i Hamar kulturhus.

– 14. januar skal vi fylle Kirsten Flagstad-salen med 460 deltakere fra hele Innlandet. Det blir en storkonferanse og et skikkelig avspark for de nye storfylket, lover Kristiansen.

Blant foredragsholderne som kommer er statsminister Erna Solberg, LO-leder Hans Christian Gabrielsen og NHO-leder Ole Erik Almlid.

I tillegg vil det bli presentert suksesshistorier fra det regionale næringslivet og man vil presentere bredden i ressursene som finnes i Innlandet.

– Temaene blir hva slags forutsetninger vi har for å dyrke fram nye suksesser, kunnskap for et bærekraftig arbeidsmiljø og vi skal peke framover og synliggjøre mulighetene i den nye regionen, sier Kristiansen, som ser for seg at statsminister Solberg utfordres til å komme med sine ønsker om hva Innlandet skal få til i framtiden.

Agenda Innlandet skal være mer enn en årlig storkonferanse. Samarbeidet skal bidra til at man får søkelys på å skaffe innbyggere og arbeidskraft til regionen og vil bidra til å bygge utdannings- og forskningsmiljøer i Innlandet.

– Vi ser på det som en viktig sak å bringe Innlandet fram i lyset og at vi drar i samme retning. På sikt skal Fastlands-Norge overta deler av inntektsstrømmen som i dag kommer fra Nordsjøen. Da er vår region nødt til å bli en viktig bidragsgiver også i den nasjonale økonomien, sier Heiberg.

– Innlandet har virkelig eventyrlige muligheter med sine rike ressurser spredt over 50.000 kvadratkilometer. Og hva er sentralt i det nye storfylket? Å etablere en bacalao-bedrift i Folldal kan være «midt i sentrum» når man får fisken levert rett fra havet fra transporten på vei gjennom landet, skyter Bamrud inn.

– For LO er det viktig at vi bor i en region med lav arbeidsledighet med trygge arbeidsplasser kan utvikles. Her har vi all verden muligheter, også til å bidra til verdiskapning som når ut over regionen. Vi vil bidra til at Innlandet skal være et attraktivt sted å jobbe og bosette seg, sier Støen.

Flere blir med?

Kristiansen sier Agenda Innlandet er bare i startgropa:

– Det er mange som banker på døra og vil være med i samarbeidet. Vi har noen målsettinger: Økt oppmerksomhet og gjennomslag. Samarbeid og deling av kunnskap. Og et felles mål om å flere arbeidsplasser og at nye bedrifter i Innlandet.


Artikkeltags