Laget egen strikkebedrift mens babyen sov

KJELLER: Camilla Dybdahl har fyllt opp kjelleren med garn og strikkeutstyr. Og mens Aurora (8 mnd.) sover, strikker hun for å tjene penger til å fylle lageret på nettbutikken.

KJELLER: Camilla Dybdahl har fyllt opp kjelleren med garn og strikkeutstyr. Og mens Aurora (8 mnd.) sover, strikker hun for å tjene penger til å fylle lageret på nettbutikken. Foto:

Camilla Dybdahl fra Hamar lagde egen strikkebutikk på nett under barselpermisjonen.

DEL

Kjelleren er full av garn, strikkeutstyr og strikkeoppskrifter. I etasjen over sover babyen.

Mange bestillinger

– Så lenge jeg kan huske har jeg vært glad i strikking og garn, og det har alltid vært en drøm å kunne leve av strikkehobbyen min. Det er dette jeg elsker å gjøre, sier Camilla Dybdahl.

Mens Camilla passer Aurora (8 md.) driver hun sitt eget nystartede foretak, Camillastrikk.

– En baby sover ganske mye, i alle fall i starten, så jeg klarer å jobbe noen timer i strekk.

Hun startet opp i november, helt på bunn, uten egenkapital. Samboeren tipset henne om å starte opp et enkeltmannsforetak og selv tok Camilla kontakt med garnprodusenter for å høre om hun fikk lov til å bli forhandler av deres produkter.

– Jeg fikk positiv respons fra Viking-garn.

På nettet har hun etablert strikkebutikken Camillastrikk.no, og hun selger ferdigstrikkede produkter via Facebook og Finn.

– Jeg jobbet opp egenkapital til å starte opp og utvikle bedriften ved å selge strikkegensere og andre strikkeprodukter.

Deretter fikk hun laget nettbutikk, og fikk et regnskapssystem for å få oversikt over inntekter og utgifter.

– Responsen fra kundene har vært knallbra. Jeg har mottatt bestillinger på kort tid for rundt 15.000 kroner.

Bestselgeren er Mariusgenseren, som hun har godkjenning på at hun får selge kommersielt. Den må strikkes for hånd, og Camilla bruker rundt en og en halv uke på å lage genseren.

Vil lage butikk

– Jeg er i mammapermisjon og jeg bruker all tiden jeg har mens babyen sover til å strikke. Alt jeg tjener inn på strikkingen min går rett ut igjen til bestilling av produkter som skal selges gjennom Camillastrikk.

– Men nå har ikke Aurora så stort behov for å sove lenger, så da må jeg ta kvelden til hjelp.

Og onsdag er barselpermisjonen over. Camilla skal tilbake på jobb i helsekostbutikk i Hamar.

– Hva nå?

– Drømmen min er at jeg til slutt skal kunne ha en inntekt fra Camillastrikk som gjør at jeg skal kunne leie mitt eget butikklokale og kunne ha 1–2 ansatte som jeg har økonomi til å kunne lønne.

Og hun ser for seg at den framtidige bedriften skal ha en dobbelt funksjon:

– Jeg er opptatt av å hjelpe, så kanskje jeg kan ta inn ansatte som har falt litt utenfor samfunnet og som har hatt problemer med å skaffe seg yrkeserfaring.

Artikkeltags