Foto:

Nå sjefer de over gamlesjefen

For for fem år siden var Anett Strandvik Pedersen sjefen til Ida Kristin Søberg og Pål Landfald. Nå er de blitt hennes sjef.
Jo E. Brenden
Publisert
DEL
For for fem år siden var Anett Strandvik Pedersen sjefen til Ida Kristin Søberg og Pål Landfald. Nå er de blitt hennes sjef.

Frisørbedriften Tekstur er blitt fem år. Inne i lokalene i Storhamargata 21 ser Ida Kristin Søberg og Pål Landfald tilbake på en spennende gründertid.

– Vi har blitt litt flere. Nå er vi ni ansatte, og vi har tatt over andre etasje på bygget, sier Ida Kristin og Pål.

Gravearbeider, strømbrudd og knust rute... Men det gikk jo bra

Ida Kristin Søberg

Sammen før

Duoen jobbet sammen på frisørsalongen Kutt & Chriss i Hamar sentrum i tre år. Men en dag sluttet de samtidig.

– Vi ønsket oss noen nye utfordringer og vi villle skape noe eget. Og vi ønsket ikke å ha en sjef, sier Ida Kristin og smiler.

ANDRE ETASJE: – Vi måtte ta over andre etasje, forteller Ida Kristin og Pål. Her har de innredet til flere frisører.

ANDRE ETASJE: – Vi måtte ta over andre etasje, forteller Ida Kristin og Pål. Her har de innredet til flere frisører. Foto:

På Kutt & Chriss var Anett Strandvik Pedersen deres sjef, og en av fire eiere av frisørsalongen. Hun rekrutterte Ida Kristin gjennom opplæringskontoret, som hun leder, og deretter Pål ble hentet til hennes bedrift.

Fem år etter er rollene snudd på hodet. Anett er nå ansatt av Ida Kristin og Pål.

– Alle har sine faser i livet, og nå synes jeg det var moro å slippe å være leder og komme tilbake til disse to som bare føk av gårde. For meg, som satset på Ida Kristin og Pål, er det ekstra gøy å oppleve hvordan de lyktes med sin egen satsing, sier Anett.

– Vi er kjempestolte over å ha fått henne inn på laget vårt, fordi vi visste hva hun sto for da hun var vår leder. Hun og de andre ansettelsene har vært en berikelse, sier Pål.

Tok sjanser

De legger ikke skjul på at det var en risiko å starte opp for seg selv, i en by med landets aller største tettet av frisørsalonger:

– Vi havnet også midt i en stor byggeplass, i og med at man startet å bygge opp kulturhuset. Gravearbeider, strømbrudd og knust rute... Men det gikk jo bra. Vi havnet på en veldig synlig og sentral plass i byen. Beliggenheten er jo topp, sier Ida Kristin.

– Og vi hadde en god kundemasse som vi visste ville følge etter oss, sier Pål.

Nå er Tekstur en av de hurtigst voksende frisørbedriftene i byen.

VED KULTURHUSET: Hamar kulturhus er nærmeste nabo til Tekstur.

VED KULTURHUSET: Hamar kulturhus er nærmeste nabo til Tekstur. Foto:

– Ja, vi har etablert oss godt på disse fem årene, sier Pål og smiler.

– Hva er det som skiller dere fra de andre?

– Kompetansen blant frisørene våre. Vi har en bred og erfaren stall. Og vi er ikke redde for å stå på litt ekstra for kundene og ta utfordringene som dukker opp på strak arm, sier Pål.

– Også er det viktig å gjøre salongen hjemmekoselig. Kundene trives her fordi det ikke er så stivt hos oss, sier Ida Kristin.

– Hvordan unngår dere de røde tallene, som mange frisørbedrifter opplever?

– Mer penger inn enn ut. Vi står stødig nå, men vi skal ikke bli ikke så veldig mye større, sier Ida, som har tatt rollen som daglig leder av bedriften.

1. mars skal bursdagen offisielt feires. Under et albumslipp med Karoline Amb i Hamar kulturhus skal Tekstur stille med modeller som skal vise fram vårens frisyrer.

Deretter blir det fest.

SATSET: Ida Kristin Søberg og Pål Landfald satset på eget. De angrer ikke.

SATSET: Ida Kristin Søberg og Pål Landfald satset på eget. De angrer ikke. Foto:

EGEN: Året var 2013 da Tekstur startet opp i Hamar.

EGEN: Året var 2013 da Tekstur startet opp i Hamar.

Artikkeltags