Nå skapes det mange nye Hamar-jobber

VEKST: Eli Bryhni, Berte Sollerud Helgestad fra Hamarregionen Utvikling, Pål Stueflotten fra Innit og næringssjef Svein Frydenlund gleder seg over flere nye arbeidsplasser i Hamar.

VEKST: Eli Bryhni, Berte Sollerud Helgestad fra Hamarregionen Utvikling, Pål Stueflotten fra Innit og næringssjef Svein Frydenlund gleder seg over flere nye arbeidsplasser i Hamar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

333 nye arbeidsplasser ble skapt i Hamar i 2017. Og av dem var bare fire i offentlig sektor.

DEL

– I en kommune hvor offentlige arbeidsplasser dominerer, så er det ekstra moro at vi klarer å få til et skikkelig løft i privat sektor! sier Hamars næringssjef, Svein Frydenlund.

– Mer synlig

Daglig leder for Hamar-regionen Utvikling, Eli Bryhni, mener Hamar har klart å posisjonere seg:

– Veksten kommer innen bygg og anlegg, overnatting, forretningsmessig tjenestestyring, eiendom, undervisning og offentlig administrasjon. Hamarregionen opplever en kraftig vekst av nye tjenesteytende virksomheter innen finans, forsikring og eiendomsutvikling. Og små bedrifter popper opp og nyter godt av at det har blitt skapt gode møteplasser for gründerhodene, sier Bryhni.

I Stange ble det skapt 137 arbeidsplasser 2017.

– Dette tyder på at Hamar og Stange posisjonerer seg som en viktig vekstkraft i Innlandet, sier Bryhni.

Men i Løten og i Ringsaker opplevde man en liten nedgang (-14 og -47):

– Men, det er stor innpendling til Hamar, så tallene er uansett bra for hele regionen, sier Bryhni.

– Tallene viser at vi har klart å få ut et budskap om at det skjer noe i Hamar, og at vi har blitt mer synlige i de rette miljøene. Men vi heier på alle i regionen vår. Et fellesløft gjør nemlig alle sterkere, sier Frydenlund.

Skal vokse

Inne på IT-selskapet Innit rigger de for ytterligere vekst i 2018. Bedriften startet opp som Meno Total i 2001, før de skiftet navn til Innit 2003. I 2014 var de på plass i Melkefabrikken, og nå teller de 31 ansatte.

Og større skal de bli.

– Reiseveien til Oslo blir stadig kortere og Innlandet har blitt konkurransedyktig på gode og spennende teknologijobber. Vi har nå fire stillinger ute i markedet. Utvikler, rådgivning, salg og en VR-stilling. Vi har godt med søkere når vi søker etter nye medarbeidere, og vi håper alltid på å hente folk i Oslo hjem igjen, eller å snu pendlingen den andre veien, sier leder for marked og forretningsutvikling, Pål Stueflotten.

Han mener regionen vinner på samarbeid:

– Større vilje til å samarbeide på tvers av det private og det offentlige, styrking av høgskoler, nysatsing på AR/VR og et sterkt engasjement for regionen gir resultater, sier Stueflotten.

Artikkeltags