Gå til sidens hovedinnhold

Sylvia starter eget selskap

Artikkelen er over 4 år gammel

– En drøm, sier Sylvia Brustad – både om at hun etablerer eget firma og om utsikten fra det nye kontoret ved mjøskanten i Hamar.

– Bare utsikten fra kontoret mitt er verdt alt, sier Sylvia Brustad.

På egne bein

Hun har vært nærings- og handelsminister, helse- og omsorgsminister, kommunal- og regionalminister og barne- og familieminister.

Hun har vært fylkesmann i Hedmark og direktør i Aker og daglig leder i Aker Kværner Holding.

Siste på CV-en, en kort periode som reiselivssjef i Hamarregionen. Og hun sitter fortsatt i en rekke styrer.

Nå skal hun for første gang stå på egne bein – i firmaet Brustad Utvikling AS.

Fra kontoret på Espern ser hun ut over Mjøsa.

– Det er en gammel drøm om å starte for seg selv, å få brukt kompetansen min på det jeg brenner for. Jeg skal drive ned strategisk rådgivning innen ledelsesutvikling, utviklingsprosjekter, beslutningsprosesser, politiske prosesser samt utstrakt myndighetskontrakt. Og gjennom selskapet mitt kan jeg ta på meg foredrag, ledelse av debatter og konferanser. Mulighetene er mange, sier Brustad.

– Hvorfor gjør du dette?

– Fordi jeg vet at det er mange som kjenner på at beslutningsprosesser kan være veldig uoversiktlige og kompliserte. Mange lurer på hvordan de skal gå fram for å oppnå et riktig resultat. Hvem skal de snakke med, og når skal de snakke med dem? Gjennom den erfaringen jeg har så har jeg fått en solid kjennskap til myndigheter, både på politisk og administrativt nivå, og vet litt hvordan man kommer seg fra A til Å.

Tror på Innlandet

Hun kunne ha valgt å etablere selskapet i Oslo, men velger Hamar:

– Et bevisst valg, fordi jeg ønsker å være med på utvikle Innlandet. Her har det skjedd utrolig mye på kort tid. Vi er attraktive og bor midt i «det grønne gullet», men kan bli enda mer frampå. Her er det et stort potensial og vi kan vise vei innenfor det grønne skiftet, sier Brustad.

Hun mener at det er viktig at man lander jernbane- og sykehusdebatten raskt.

– Det må på plass slik at flere kommer hit og jobber her.

– Derfor trenger vi samarbeid og vi trenger mer kompetanse. Og vi må lene oss frampå i de nasjonale prosessene slik at vi skaper og tiltrekker oss flere statlige og private arbeidsplasser. Jeg tenker at vi har litt å gå på her, og der vil jeg være med å bistå.

– Og den politiske karrieren, legges den på is?

– Et langt politisk liv har lært meg at man lukker ingen dører, og politisk engasjert vil jeg alltid være.