Inspirerer gründere til å realisere drømmen

VIKTIGE: – Gründerne er viktige, sier f.v. daglig leder Eli Bryhni og forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad (Hamarregionen utvikling), næringssjef Erik Habberstad (Stange kommune) og næringssjef Tor Rullestad (Ringsaker kommune). Foto: Jo E. Brenden

VIKTIGE: – Gründerne er viktige, sier f.v. daglig leder Eli Bryhni og forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad (Hamarregionen utvikling), næringssjef Erik Habberstad (Stange kommune) og næringssjef Tor Rullestad (Ringsaker kommune). Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 2 år gammel

Gratis inspirasjonskveld for de som drømmer om starte egen bedrift.

DEL

– Ingen vil angre på et forsøk på å sette drømmen ut i live, sier daglig leder Eli Bryhni i Hamarregionen Utvikling.

Sammen med de fire kommunene på Hedmarken og kursselskapet AB Utvikling lager de i neste uke, for femte gang, en inspirasjonskveld for unge og gamle gründere som vil skape sine egne bedrifter.

– Ta sjansen

Inspirasjonskvelden avvikles tirsdag kveld, i Hamar teater, og man må melde seg på hos HRU innen lørdag.

Her presenteres «de gode hjelperne», de som hjelper nyetablererne i gang i startfasen.

Det blir en rekke inspirasjonsforedrag. Heidi Hemstad fra Norsk Spelt og Oustad gård snakker om gründerlivet. Patrick Engevold fra Sylskarp snakker om evnen til å omstille seg under oppstart. NonStop Dogwear AS, årets unge gründer i Hedmark 2017, snakker om den vellykkede flyttingen til Ringsaker. Og Jad Mouwad fra Mouwad Consulting AS har verden som kundegruppe.

– Over 99 prosent av dem som bor i verden er utlendinger. Noen må våge å tenke utenfor regionen og landet, sier næringssjef i Ringsaker kommune, Tor Rullestad.

– Og mange har erfart at jobbmarkedet kanskje ikke er så enkelt som de trodde, og tenker at man endelig bør ta steget ut og ta sjansen på å starte opp noe eget, sier Berte Sollerud Helgestad hos HRU.

Populært arrangement

Inspirasjonskveldene, der deltakerne får nyttige tips og råd, får høre foredrag med andre gründere og får mulighet til å møte representanter blant annet fra kommunenes næringsavdelinger, fylkeskommunen og Innovasjon Norge, har samlet over 200 mennesker.

– På disse kveldene har det kommet alt fra 17-åringer til pensjonister. Ambisjonene blant dem som deltar varierer, men for mange blir dette en viktig møteplass. Intensjonen er uansett å senke barrieren for å satse, sier Bryhni og legger til:

– Vi sitter etter hvert med mange suksesshistorier fra dem som har vært med på disse arrangementene.

– Man kan selvsagt også delta om man bare vil ha med seg litt nye ideer tilbake til bedriften man allerede er ansatt i. Her er det ingen krav, lover Stange kommunes næringssjef, Erik Habberstad.

Han slår også et slag for etablererkursene, som avvikles i ettertid, mellom februar og april. Stange kommune er vert for kursene denne gangen, som vil bli holdt på biblioteket.

Det vil også bli holdt tilleggskurs for etablerere med innvandrerbakgrunn i februar, hvor man har et søkelys på opplæring rundt hva som kreves av bedriftsetablerere i Norge.

Artikkeltags