Mange har prøvd seg i dette huset de siste ti årene, sier Janiche Haugerud hos Mjøs Catering.

Å få økonomi i å drive med mat i Ilseng samfunnshus har vært vanskelig for dem som har prøvd seg før Haugerud og Oliver Weber tok sjansen for et år siden. Situasjonen er nemlig en helt annen for duoen, som måtte oppbemanne og utvide bedriften etter bare et års drift.

Cateringbedriften lander store kontrakter. Og på tirsdager fyller de huset med aktivitet fra lunsjtider til kveld, når de drar i gang middagsservering med hjemmelaget norsk mat.

Fulle konserter

– Responsen har vært enorm, også fra lokalbefolkningen. De som bor i nærområdet har blitt flinkere til å bruke huset når vi har kafé og middagsserveringer, de går på arrangementene og bruker lokalene til alt fra dåp til bryllup, sier Haugerud.

I slutten av november dro Haugerud og Weber inn Roy Orbison Tribute Band og dro fulle hus. Det samme skjedde 3. februar i år, da dansebandet Contrazt kom på besøk. 250 gjestet samfunnshuset og la ned mange penger på øl og en rustikk burgertallerken under konserten.

Mjøscatering leverer mat til store og små selskaper, og nyter godt av samarbeid med lokale destinasjoner som Staur gård i Stange.

Og nylig landet duoen en kontrakt som henger høyt:

– Vi er spesielt stolte av at vi har fått tilslaget av å levere mat til Tømmerstock-festivalen i Brumunddal. Vi leverte backstage til artistene i fjor. Arrangørene ba oss om at vi ble med på en anbudskonkurranse som også gikk på levering av mat til VIP-området. Den har vi fått, sier Haugerud.

Det innebærer at den lille bedriften på Ilseng skal lage mat til 600 personer under årets festival 22. – 24. juni.

Og denne uken fikk de kontrakt med levering av mat til Atlungstad Golf.

– Veldig gøy! Det innebærer nok at vi må oppbemanne denne sesongen, for vi har andre bookinger de samme dagene. Og vi er i forhandlinger om andre store kontrakter som vil gi mer arbeid, sier Weber.

Må utvide

De har sett seg nødt til å kalle inn ekstrahjelp flere ganger:

– I juleperioden hadde vi 12 personer på lønningslisten. Jeg måtte sjekke flere ganger, for jeg trodde ikke det var sant. 12 personer! sier Haugerud og smiler.

Weber smiler når han tenker på hvilken reise den ferske bedriften har vært igjennom:

– Vi hadde ambisiøse planer da vi flytte inn på samfunnshuset, men at vi skulle komme så langt på et år, det hadde vi aldri trodd. Det har gått fort.

Østerrikeren har tidigere blant annet jobbet med mat på cruiseshop (MS Europa) og i restauranter i hjembyen Graz i Østerrike, før han begynte i Hamar Catering.

Tobarnsmoren Haugerud hadde lang erfaring fra mattilberedning i cateringbedrifter og på institusjoner før hun valgte å stå på egne bein og begynne med Mjøs Catering, som først gikk under navnet Mjøsjentene.

– Og veien videre?

– Vi er i dialog med styret om å utvide, for vi har et veldig lite kjøkken. Skal vi bli mer konkurransedyktige må vi ha mer effektive løsninger, sier Weber.

– Men vi blir på Ilseng.