Millionkrav mot Subway-selskap – nå skal bostyreren kontakte 72 ansatte

PÅ BEFARING: Advokat Geir Langhelle inspiserte den avstengte Subway-restauranten i Elverum lørdag.

PÅ BEFARING: Advokat Geir Langhelle inspiserte den avstengte Subway-restauranten i Elverum lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens bostyreren jobber for å få oversikt etter Subway-konkursen, er senterledelsen på Kremmertorget i forhandlinger med en ny leietaker.

DEL

(Østlendingen) – Det som haster mest nå, er å ta stilling til hva som skal skje med lokalene. Og den viktigste oppgaven min er å ivareta de ansatte, sier bostyrer Geir Langhelle.

Østlendingen møter Kongsvinger-advokaten mens han inspiserer Subway-lokalene på kjøpesenteret Kremmertorget lørdag.

Onsdag ble han oppnevnt som bostyrer etter konkursen i Inbora Food AS, selskapet som har driftet Subway-restauranten i Elverum og to søsterrestauranter i Hamar.

Tre befaringer

Konkursen ble åpnet etter flere måneder med uro og usikkerhet rundt driften, i kjølvannet av at Hasse Lud kom inn som ny eier i fjor høst. Lud har ikke besvart Østlendingens henvendelser, og møtte heller ikke i Sør-Østerdal tingrett onsdag.

– Som bostyrer er man relativt vant til å komme inn i uoversiktlige bo. Jeg jobber nå intenst for å få full oversikt, forteller Langhelle.

I jobben inngår lørdagens befaring, både i Elverum og Hamar. Med seg har han en oversikt fra Namsmannen om inventaret alle steder, og en del av jobben er å sjekke om oversikten stemmer.

Sjekker utstyrslistene

– Banken har pant på vel 2,5 millioner kroner i driftstilbehøret. Det vil si stoler og bord og det hele. Jeg sjekker nå om det er verdier utover dette i lokalene, sier Langhelle.

Rett over helga vil han ta stilling til om lokaler og inventar skal frigis av boet. Samtidig jobbes det med å informere de ansatte om at de er oppsagt.

– Fra selskapets regnskapsfører har jeg fått vite at det er 72 ansatte totalt. Men det er usikkert om det er noen blant disse som allerede har sluttet. Jeg sender nå underretning til samtlige med informasjon om hvordan lønnsgarantifondet fungerer, sier Langhelle.

I tillegg henger han opp et tilsvarende varsel på de tre restaurantene, i tilfelle han ikke kommer i kontakt med samtlige.

TIL DE ANSATTE: Geir Langhelle varsler nå alle ansatte formelt om at de mister jobben. Et oppslag utenfor restaranten er en del av denne varslingen.

TIL DE ANSATTE: Geir Langhelle varsler nå alle ansatte formelt om at de mister jobben. Et oppslag utenfor restaranten er en del av denne varslingen. Foto:

Ny leietaker på gang

Konkursen ble åpnet som følge av et krav på 268.865 kroner fra Skatteoppkreveren i Elverum. I tillegg hadde rundt 30 ansatte levert en konkursbegjæring med et samlet krav på rundt en halv million kroner. Dette kravet er nå oversendt bostyreren.

Subway sentralt har ikke besvart Østlendingens forespørsel om en kommentar til konkursen og vegen videre. Fungerende senterleder Lasse Ellingsen på Kremmertorget vil si minst mulig om saken:

– Vi registrerer at det ble åpnet konkurs, og vi jobber nå aktivt med en prosess hvor vi ønsker å få inn en ny leietaker. Vi føler at vi er veldig nær en god løsning for dette arealet. Mer ønsker jeg ikke å si nå, uttaler han.

Ellingsen vil ikke svare på om det er snakk om en ny Subway-driver, et nytt spisested eller en helt ny bransje.

Artikkeltags