Desemberkø for Kines patriotiske puter

FØLGER DRØMMEN: Kine Lien satser på lokalpatriotiske motiv i sine puter. Før jul tikker ordrene inn og hun forventer sene kvelder de neste ukene.

FØLGER DRØMMEN: Kine Lien satser på lokalpatriotiske motiv i sine puter. Før jul tikker ordrene inn og hun forventer sene kvelder de neste ukene. Foto:

I hele desember i fjor satt Kine Lien fra Hamar og lagde puter med lokalpatriotiske motiver fram til 02 om natta.

DEL

– Det kan gå på helsa løs, så i år setter jeg strek når det gjelder bestillinger på 1. desember. Men det tårner seg opp, nå, sier Kine Lien.

Puter til malerier

For et og et halvt år siden ville hun forsøke seg med å tilby håndlagede puter med lokalpatriotiske tekster og motiver.

– Jeg var nervøs da jeg postet mitt første innlegg på Facebook, og måtte rådføre meg med venninner før jeg publiserte det. Pulsen gikk til værs da jeg trykket «publiser». Men tilbakemeldingene har helt fantastiske. Fra første stund tikket det inn bestillinger, forteller Lien.

Putene hun lager kan vise norgeskartet, med en pil til Hamar, Furnes, Løten eller et annet sted i landet. De kan være prydet med kjente slagord som: «Samma å je bor i væla bære je ser Mjøsa». Eller det kan være rene kunstputer, med Kines kreative malerier.

Puteproduksjonen oppsto i forbindelse med Kines andre jobb. 43-åringen har nemlig siden 2005 drevet bedriften Creativ Boligstyling.

– Jeg bruker mye puter når hjemmene skal styles. I mange år har jeg malt bilder som jeg henger opp på veggene, og jeg ville lage kunstputer som passet til bildene som jeg bruker under stylingen. Men så kom jeg på denne ideen om å lage mer patriotiske puter som jeg kunne selge direkte til folk.

Det startet med Hamar-puter. Etter hvert begynte det å komme bestillinger fra hele landet. Nå kan det stå Hammerfest eller Risør eller et annet sted på Kines kreasjoner.

– Folk får noe som er unikt og håndlaget. Jeg sender veldig mange puter til Oslo, ofte til utflyttede hamarsinger. Overraskende nok er det mange menn som bestiller putene, som vil ha noe i hjemmet som viser hvor de kommer fra.

Husfliden på CC Stadion har tatt inn putene. Butikkleder Heidi Stuvik forteller om stor interesse etter at Kines puter fikk plassering i butikkvinduet.

– Folk stopper opp og sier det er spennende produkter, sier Stuvik.

PÅ UTSTILLING: Heidi Stuvik og Kine Lien plasserer ut putene i utstillingsvinduet til Husfliden på CC Hamar.

PÅ UTSTILLING: Heidi Stuvik og Kine Lien plasserer ut putene i utstillingsvinduet til Husfliden på CC Hamar. Foto:

I sentrum er putene i salg hos ATH Blomsterdesign og i Moelv selges de i stort antall gjennom butikken Innsia Moelv:

– Moelv-butikken selger desidert mest, for de har hyttemarkedet i Ringsaker. Mange av putene mine ligger nok på hyttene på Sjusjøen og oppover mot Hafjell, sier Kine og smiler.

Markedsføringen skjer gjennom Instagram og Facebook.

Dørmatter på vei

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg liker det litt mørke og tunge. Putene oppfattes nok som rustikke og veldig nordisk i stilen. En miks av nytt og gammelt. Det er gull, glitter og velur også liker jeg å skape litt «kræsj» når jeg designer.

En kunstpute kan ta flere dager å produsere.

LOKALT: Hamar, Løten og Nordbygda er markert på Norgeskartet på putene til Kine.

LOKALT: Hamar, Løten og Nordbygda er markert på Norgeskartet på putene til Kine. Foto:

Fra leiligheten på Smeby driver Kine nå også og lager gensere og dørmatter på bestilling. Dørmattene blir designet i Hamar og produsert i Belgia.

– Hva er ambisjonen din?

– Målet er å skape mitt eget merke og selge i større partier, og jeg ønsker at navnet mitt, Kine Lien, skal bli en merkevare.

Og puteeventyret startet ifølge Kine av en kjærlighet til hjemstedet Hamar:

– Jeg har aldri bodd andre steder enn Hamar og er veldig glad i byen min.

Artikkeltags