To butikker i den såkalte Tulipanhagen i øvre Bekkelaget har åpnet, og dermed har kampen om kundene tilspisset seg i Ottestad.

6.500 innbyggere

– Vi er klare til kamp! sier butikksjef hos nyåpnede Europris, Tony Henriksen, og får støtte fra kollega og assisterende butikksjef, Jan Roger Viken.

Tirsdag åpnet de dørene til den nye butikken for en lang kø av handlelystne.
Med åpningen er nå Europris i praksis på plass overalt på Hedmarken, med butikker i Moelv, Brumunddal, Hamar, Ottestad, Stange og Løten.

– Europris satser knallhardt. Stadig flere søker seg til lavpris, og så lenge butikkene våre raser og går, så mener også jeg at det bare er å kjøre på med nyetableringer, sier Henriksen, som de siste seks årene har driftet Europris i Brumunddal.

– Beliggenheten til denne butikken, med 6.500 innbyggere i nærområdet, gjør at jeg har stor tro på at vi vil klare oss bra her, sier Henriksen.

Han har 1.100 kvadratmeter i salgsarealer til disposisjon.

Nylig åpnet Rema 1000 butikker i nabolokalene i samme bygg. De har en salgsflate på 860 kvadratmeter:

– Mye folk og veldig positiv respons fra kundene. Mange uttaler at de er glade for at Rema 1000 er tilbake i Ottestad og synes at det er blitt en fin og oversiktlig butikk, sier kjøpmann Belinda Kamp Sikoset.

– At vi har en aktør som Europris i samme lokalene ser vi ikke på som noe negativt, selv om de overlapper litt på noe av vareutvalget. Jeg velger å se det slik at vi sammen trekker kunder til bygget, sier Sikoset.

Med Rema 1000 tilbake er dermed matvaregigantene Coop, Rimi, Spar, Rema 1000 og Kiwi på plass med butikker i Ottestad.

Spent på utviklingen

På andre siden av veien sitter den lokale butikksjefen hos Spar og er spent på utviklingen videre:

– Bra med konkurranse, men jeg kunne ha tenkt meg at de ikke lå så nære, sier Tor Erik Nordstad, og smiler.

– Vi gir oss ikke og kjører på med tilbud. Også prøvde vi oss med litt grilling for kundene våre i helgen. Men, det var nok litt stillere enn vanlig.

Han lover kamp om kundene i Ottestad:

– Vi har heldigvis en fordel i ostedisken, salatbaren og ferskvareavdelingen vår.