Oliver Weber er på plass inne på gården Søndre Elton i Stange vestbygd.

– Mitt andre oppdrag, sier 33-åringen, mens han lager lekre snitter til en lokal minneseremoni.

– Midt i smørøyet

Weber satser friskt, midt i koronoakrisen, på sitt eget cateringfirma, kalt Smakfull Catering:

Inne i kjøkkenet på gården er det blitt satt inn et nytt kjølehus slik at kjøpekapasiteten er enorm.

– Beliggenheten, med tanke på utkjøring er optimal. Jeg ligger midt i smørøyet i forhold til Stange, Hamar, Løten og Ringsaker. Også er det helt fantastisk å være på plass i et veldig stort og praktisk kjøkken, sier Weber.

De fleste forbinder Weber med driften på Ilseng Samfunnshus. Her drev han samfunnshuset og cateringfirmaet Mjøs Catering sammen med Janiche Haugerud siden 2016.

Nå har duoen skilt lag:

– Vi hadde ulike interesser og ambisjoner når det gjaldt å drive business. Jeg har drømt lenge om å drive for meg selv, også dukket denne muligheten opp.

– Du satser midt i koronakrisen?

– Jeg visste jo ikke at korona skulle kommet da jeg startet opp med forberedelsene til min nye bedrift. Det var kanskje ikke den beste tiden for oppstart, men jeg velger å tenke positivt. Nå har jeg ro til å bygge opp bedriften, lage nettsider, sjekklister og gjøre unna alt papirarbeid og praktiske forberedelser. De oppdragene jeg får inn kan jeg gjøre skikkelig grundig, også er målet at det blir såpass fart på omsetningen slik at jeg utpå høsten kanskje kan leie inn folk og sågar få en ansettelse på sikt.

På menyen står blant annet koldtbord, selskapsmenyer, spekemat- og tapasbuffé med regionale råvarer.

– Hvor vil du ta Smakfull Catering?

– Jeg har lyst å et solid jafs av det lokale markedet. Også har jeg jo litt ambisjoner på vegne av Søndre Elton. Vi kan samarbeide om eventer og skape liv i de flotte forsamlingslokalene i andre etasje.

Huseier og vert, Børe Vold, er strålende fornøyd med å ha fått Weber og cateringfirmaet på plass:

– Å få inn Oliver gir oss helt andre muligheter for hva vi kan tilby her på gården. Helt topp!

Omreisende i pizza

Weber har allerede ideer. Masse ideer.

– Jeg skal lage «chefs table» inne på kjøkkenet, der jeg setter inn et langbord, pynter lokalene og skaper hyggelig stemning, mens folk kan overvære meg lage en sjuretters overraskelsesmeny. Det må jo selvfølgelig skje når alt dette rundt korona har roet seg.

Og for et år siden kunne Weber notere seg en stor suksess da han Dominik Wolf, som hadde vært med i drink-VM, laget en kveld med molekylær gastronomi på Basarene.

– Planen var at det skulle komme flere slike kvelder i 2020, men så kom koronaen. Men, det kommer også..

Og i Facebook-gruppen Pizzabakerne er han kjent for sin sterke lidenskap for nettopp pizzabaking.

– Jeg har innledet et samarbeid med en leverandør av mobile pizzaovner. Dermed kan jeg komme på en konfirmasjon, firmafest eller sosial samling og lage napolitansk pizza.

– For noen år tilbake var påkostede hjemmelagde burgere den store trenden. Nå blir ekte italiensk pizza med skikkelige råvarer den nye burgeren, sier Weber og smiler.