Østerrikske Weber har bodd i Norge siden 2012. Mange forbinder Weber med driften på Ilseng Samfunnshus. Her drev han samfunnshuset og cateringfirmaet Mjøs Catering sammen med Janiche Haugerud fra 2016. Han har også solgt pizzaer fra Brygga Bar, noe han kommer til å gjøre kommende sommer også. Det var en eventyrlig suksess i fjor og på en lørdag midt i juni solgte de ut alt de hadde i løpet av fire hektiske timer. Og pizza er ikke bare noe han elsker personlig, det ble også langt på veg redningen for driften av det nyetablerte firmaet hans.

– Jeg kan helt uten problemer spise pizza hver dag. Dessuten er det godt å jobbe med, sier Weber.

Mobilt pizzakjøkken

Med et rykende ferskt foretak og leiekontrakt på storkjøkkenet hos Søndre Elton skjønte han fort at det var kontraproduktivt å bekymre seg når nedstengningen var et faktum.

– Jeg hadde kanskje noen mørke tanker et lite sekund, men så var det bare å brette opp ermene og tenke ut løsninger. Jeg skjønte at jeg nå måtte være kreativ og villig til å tenke utenfor boksen. Folk vil alltid ha mat, så da gjaldt det å tenke ut hvordan jeg skulle gi dem det, sier Weber.

Og lidenskapen til pizza ble en vesentlig del av den økonomiske redningsaksjonen. Han investerte i en gassdrevet pizzaovn og rigget seg med et mobilt pizzakjøkken slik at han kunne dra rundt til kunder som ønsket pizza, nærmere bestemt napolitansk pizza. Med dette utstyret kunne han steke en pizza på 90 sekunder og det ble en slager fra første stund.

– Det var 120 bestillinger den første helga. Dette var sammen med foodtruck-konseptet reddet langt på veg videre drift for min del i 2020. Jeg klarte å gå i overskudd, så jeg kan virkelig ikke klage, sier han.


Lager frossenpizza

Han legger ikke skjul på at 2021 også har startet trått, men han føler seg trygg på at det etter hvert vil løsne.

– Det kommer til å ta seg opp når vi har fått kontroll på pandemien. Da tror jeg det kommer til å bli ganske mye. Jeg har allerede fått mange bestillinger til konfirmasjoner, men det blir ikke før til høsten. Dette med bryllup til sommeren er jo også fortsatt litt usikkert. Jeg må håpe på en skikkelig fin sommer slik det var i juni fjor, da var det mange folk på Brygga Bar, sier han.

Og han slipper ikke helt dette med pizza. Han har registrert at mange gjerne tyr til en frossenpizza av og til og det er et marked han gjerne vil ha en bit av.

– Jeg har fått høre at jeg har byens beste pizza og folk kjøper jo mye frossenpizza. Derfor lager jeg nå min egen serie med frossenpizzaer. Her blir alt unntatt osten egenprodusert, sier Weber som ser at pizza er blitt trendy i det siste.

– For noen år siden var det hamburgere som var den store trenden, men pizza har tatt over den rollen nå, sier han.