Gleden var stor hos Espen Solheim Røhne i Venues og Thore Petter Wang på Tjuvholmen da Whitesnake bekreftet at de ville legge sin eneste konsert i Norge til Hamar 2. juni neste år. Bandet med David Coverdale i spissen har med seg Europe som oppvarmingsband og dette er en kombo som appellerer til mange av 80-tallsrockens apostler. Og de er det åpenbart mange av for billettsalget har gått i et tempo som Solheim Røhne ikke så for seg. Han og Wang var riktignok rimelig sikre på å selge ut billettene, men ikke i et slik tempo som det ligger an til nå.

– Selger vi 2 000 billetter rimelig fort skal vi være fornøyde. Deretter vil det forhåpentligvis komme en bølge når konserten prates om. Det er folket som er vår beste reklameplakat, sa Solheim Røhne til Hamar Dagblad den dagen nyheten om konserten ble sluppet.

– Hadde ikke turt å vente

De 2 000 billettene de håpet å bli kvitt tidlig doblet seg den første dagen. Da ble 4 000 billetter revet unna og i løpet av fem dager var 70 prosent av billettene solgt. Når har det samlede billettsalget bikket 5 000 med god margin.

– Dette er vi veldig fornøyde med. Det selger jo best de første dagene så klart, så det kan ta noe tid å bli kvitt de siste 2000, men vi skal selge mye billetter inn mot næringslivet også, så jeg hadde ikke turt å vente, sier Solheim Røhne.

Fra hele landet

Da ZZ Top var på Tjuvholmen fant arrangørene ut at det var tilreisende fra ti land der og også denne gangen regner de med at godt over halvparten av tilskuerne vil komme fra utenfor regionen. Billettsalget så langt tyder på at de har rett.

– Det kommer folk fra hele landet. Fra Båtsfjord i nord til Lindesnes i sør, sier han.

Det er Venues, Tjuvholmen Arena og Livenation som i fellesskap står for konserten.