Ønsker tidlig alkoholstopp i Hamar velkommen

MOT ALKOHOL: Magne Rydland i Edru Livsstil Hamar kjemper en kamp mot alkoholen. Han ønsker tidlig stengning av tappekranene under koronakrisen velkommen.

MOT ALKOHOL: Magne Rydland i Edru Livsstil Hamar kjemper en kamp mot alkoholen. Han ønsker tidlig stengning av tappekranene under koronakrisen velkommen. Foto:

Magne Rydland i Edru Livsstil Hamar mener det er fornuftig å stenge alkoholkranene tidlig under koronaepidemien.

DEL

Regjeringen ga restauranter og utesteder i hele Norge forbud mot å servere alkohol etter klokken 24, som et tiltak mot økende koronasmitte i samfunnet.

– Vi er nødt til å bremse for å beholde kontrollen, sa helseminister Bent Høie, og dermed ble det slutt på alkoholservering i Hamar på natten helt fram til ny vurdering gjøres den første uken i september

Edru Livsstil er en organisasjon som arbeider for edruskap, fred og menneskeverd, bygget på den kristne/humanistiske kulturarv.

I Hamar er Rydland leder. Med base i Brukshuset har han og lokallaget i årevis stått i bresjen for restriktiv alkoholpolitikk, rusfrie liv og synliggjøring av alkoholens konsekvenser for samfunnet.

– Hva mener du om skjenkestoppen etter midnatt?

– Den støtter jeg. Vi har sett at det har vært uheldige smitteepisoder i sammenheng med fest og alkoholbruk. En trenger ikke å ha profetiske evner til å se at dette ville komme.

Som representant for Kristelig Folkeparti har han kjempet mot forlengelse av skjenketidene i Hamar. En kamp han tapte før sommeren. Skjenketidene ble utvidet i Hamar, samtidig som at man åpnet utestedene opp igjen etter at de hadde vært koronastengt.

– Man sa man gjorde det for å redde en bransje. Men det er en uting å tenke seg at alkohol kan redde en del av samfunnet. Alkoholen ødelegger jo samfunn!

– Politiet er jo tydelige på at alkoholen og gatebråket i Hamar henger sammen.

– Også har man denne blandingen av idrett og alkohol som sniker seg fram, som etter min mening er ild og vann. Når idrettslagene mener at alkoholservering kan redde publikumsoppslutningen, så er jeg redd for at man med denne formen for «redning» ofrer barn og ungdom.

– Er det en ensom kamp å kjempe mot alkoholen?

– Nei, det er flere som ser verdien av å ta denne kampen .Å nyte alkohol er blitt såkalt kultur. Jeg er urolig for blandingen av alkohol, barn og oppvekstmiljøet, sier Rydland.

– Hva blir kampsaken til Edru Livsstil framover?

– Våre fanesaker vil alltid være å støtte opp om de positive ungdomsmiljøene i Hamar. Derfor støtter vi Café Uno og Kristen Idrettskontakt i byen.

Artikkeltags